Afbeelding

Burendag in Oude-Tonge in meerdere straten

Algemeen 558 keer gelezen

Oude-Tonge - “Beter een goede buur dan een verre vriend” is een gezegde wat zeker tot z’n recht kwam, afgelopen zaterdag. Waren er verleden jaar nog “enkel” de naaste buren, woonachtig of grenzend aan de West Achterweg in Oude-Tonge, dit jaar wilden wij graag ook de buren van de bovengelegen Molendijk en naastgelegen Nieuwstraat uitnodigen.

Hier werd met veel enthousiasme op geregeerd, wat resulteerde in een opkomst van maar liefst 26 volwassenen en 5 kinderen. 

Gezellig
De bedoeling van burendag, gezellig bij elkaar komen en iets goed doen voor de buurt, kwam deze dag volledig tot zijn recht. Terwijl de kids zich vermaakten op het springkussen en aan hun eigen “kids-tafel”, waar ze naar hartenlust konden tekenen, kleuren en spelen met de kleine speeltjes die voor hun waren verzameld, zochten de volwassen elkaar op om kennis te maken en te genieten van de uitgebreide BBQ met saladebuffet en koffie/thee met zelf gebakken appeltaart toe.

Partytent
Het was aangenaam vertoeven in de, voor deze gelegenheid, aangeschafte partytent want je wilt je buren niet in de kou laten staan. Een tent overigens die op initiatief van zeven buren met elkaar gekocht is om, verwijzend naar het vorige bericht in de krant over “het leukste plein van Oude-Tonge”, meerdere dagen per jaar een leuke dag met elkaar te organiseren.

Naast burendag, soepdag en mosseldag zal er dit jaar dan ook ook een “oliebollendag” bij komen, een initiatief van één van de “nieuwe” buren.

Burendag 2022 was een prachtige dag met fijne mensen en heerlijk eten, wat zeker een fijn vervolg gaat krijgen!

S. Stoopman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant