Het was aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om de Beroepscampus energiek te openen! Dat deed ze door keihard te trappen op een waterstoffiets.  Foto: Sam Fish
Het was aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om de Beroepscampus energiek te openen! Dat deed ze door keihard te trappen op een waterstoffiets. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Energieke opening voor Beroepscampus Sommelsdijk

Algemeen 196 keer gelezen

Al sinds het begin dit schooljaar is de Beroepscampus volledig in gebruik. Eerder deze zomer werden de laatste handelingen verricht om het tweede en laatste deel af te krijgen.

Door Sam Fish 

Leerlingen noemen het een schone, frisse en aantrekkelijke school. En dat mag ook wel met zo’n flitsend nieuw pand. Ze noemen het daarbij ook een school zoals ze die nog nooit hebben gezien. Dat komt vooral door de bijzondere trap die meteen in het oog springt bij binnenkomst. En ook het groen aan de muren zal hier invloed op hebben.

De campus is nu dus volledig in gebruik door alle partijen en dus was het op donderdag 15 september tijd voor de officiële opening. Er werd een hoop gezegd door diverse belanghebbenden. Zo noemde Arie Cové de nieuwe beroepscampus vooral een winst voor de studenten. “Het is voor leerlingen soms lastig om een goede keuze te maken als ze hun laatste vmbo-jaren ingaan. Er zijn beperkte keuzes voor hen en daar moeten ze het maar mee doen. We hebben hier iets neergezet waardoor alle leerlingen kunnen kiezen wat ze willen. Dat zorgt voor veel meer motivatie. En dat is een enorme winst,” aldus Cové.
Afwisseling
De gesprekken werden afgewisseld met wat speciale momenten. Zo waren er videoboodschappen van oud-leerlingen. Dat waren wielrenner Koos Moerenhout, cabaretier Richard Groenendijk en kitesurfer Youri Zoon. Daarnaast was er een optreden van de Sing it! Sisters!. Zij brachten een speciaal geschreven nummer ten gehore samen met havo 2-leerlingen Yente. En tot slot was er ook nog een optreden van het Albeda Danscollege.
Het grote moment 
Het was aan de burgemeester om het pand officieel te openen. “Ik ben ongelooflijk trots, en velen met mij,” begon ze haar toespraak. “Wat een prachtige samenwerking. De slogan van vandaag is ‘we gaan het doen’, maar we doen het al. En wat zijn collega’s uit andere regio’s hier jaloers op. We hebben een prachtig en uniek gebouw met een geweldige uitstraling. Maar het is meer. Het is een concept waar we trots op kunnen zijn. Het kloppend hart van het beroepsonderwijs op Goeree-Overflakkee. Overheid, onderwijs en ondernemers komen hier samen en dat kost veel energie. Alle mensen die hier zo hard aan hebben gewerkt: mijn complimenten.”

Dan de échte openingshandeling. De burgemeester werd op een waterstoffiets gezet die energie opwekt. Dat zorgde voor confetti en vuurwerk. De Beroepscampus in Sommelsdijk is een feit.

Uit de krant

Uit de krant