De 3 nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Syrië.
De 3 nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Syrië.

Naturalisatie drie inwoners van Goeree-Overflakkee

Algemeen 1.681 keer gelezen

3 inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op dinsdag 6 september 2022 officieel het Nederlandse staatsburgerschap, nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heette de inwoners en hun familieleden van harte welkom in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakten de aanwezigen kennis met elkaar. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de 3 inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Naturalisatieceremonie en nieuwe mogelijkheden
De naturalisatieceremonie is de feestelijke afronding van een, voor de meeste mensen, lang en soms moeilijk traject. Daarin leren zij onder andere de Nederlandse taal. Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen inwoners bijvoorbeeld stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders
Tijdens deze bijeenkomst sprak burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman de inwoners toe. Ook stond zij stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. “Nederland is een land waarop je trots kunt zijn, een land dat een rijke geschiedenis heeft waarin begrippen als tolerantie, respect en ondernemerszin diep zijn geworteld. Ik hoop van harte dat u zich welkom in Nederland zult voelen”. De 3 nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Syrië. De burgemeester overhandigde hen tijdens de ceremonie het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen zij een attentie als feestelijke afsluiting van de ceremonie.

Uit de krant

Uit de krant