Thema’s als wonen, sociale gelijkheid en duurzaamheid gaan ons allen aan en zijn vanzelfsprekend speerpunten in het verkiezingsprogramma van de PvdA.
Thema’s als wonen, sociale gelijkheid en duurzaamheid gaan ons allen aan en zijn vanzelfsprekend speerpunten in het verkiezingsprogramma van de PvdA.

Wie is we?

Algemeen 194 keer gelezen

Als je op Google “we leven in een gaaf land” intikt stuit je gelijk op een You Tube filmpje van Rutte. Hopelijk zijn er mensen die dat gave land vanuit hun eigen beleving herkennen. Maar… wie zijn “we” en wanneer spreek je over “gaaf”? Laten we er over nadenken…

Is dit land ook gaaf voor mensen die iedere week naar de voedselbank gaan, hopend voor enige tijd eten voor zichzelf en de kinderen mee te krijgen? Is dit land gaaf voor ouders die vaak “nee” moeten verkopen aan hun kinderen bij de vraag van om een feestje? Hoe gaaf is dit land voor de mensen die voor ons aan het werk zijn: politie, onderwijs en zorg? Als je in een van die sectoren werkt maar geen betaalbaar huis kunt vinden is dat “gaaf”?

Een stevige rij twijfels aan de gaafheid van dit land.

Het is nu aan de (gemeente-)politiek om keuzes te maken die bijdragen aan de positie-verbetering van al die groepen hierboven. En dat begint met plannen. Ik vind ze, met grote instemming, terug in het verkiezingsprogramma van de PvdA voor de verkiezingen van de gemeenteraad in maart. In het verkiezingsprogramma van de PvdA is gekozen om de mens centraal te stellen. Thema’s als wonen, sociale gelijkheid en duurzaamheid gaan ons allen aan en zijn vanzelfsprekend speerpunten in het verkiezingsprogramma van de PvdA. Daarbij is “we” ook echt iedereen. De mens centraal en geredeneerd vanuit het welbevinden van ons allen. 

Hoe de PvdA die “mens centraal” wil zetten is uitgebreid te lezen op https://goereeoverflakkee.pvda.nl

Swier Garst

Nummer vijf op de lijst van de PvdA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant