Afbeelding

Foto van vroeger

wo 12 jan 2022, 09:50 Algemeen

Heel veel reacties op de foto’s van de Molendijk in Sommelsdijk en de foto van ‘Sesieje’ zoals Zuidzijde in het Flakkees wordt genoemd.

Zo schreef Jaap van Nimwegen: ‘De foto komt mij bekend voor de tweede van is rechts is mijn opa. Jacob Slui gewoond kreekstraat 3 getrouwd met Jacomina Nelis ze kregen 12 kinderen en zestig kleinkinderen. Hij was voorman in de landbouw bij Jaap Joppe. Mijn oudere zus Mien vertelde mij dat Hans van Assen regelmatig de gemeenschappelijke bleek achter onze woning (oude molenaarswoning ) op de Westdijk kwam maaien met de zeis. Van mijn andere opa Servaas van Nimwegen gewoond west achterweg 6 heb ik meerdere malen een verhaal van Hans van Assen horen vertellen. Hans was in militaire dienst en op een zekere dag moest hij met zijn maten Koningin Wilhelmina met een roeiboot overzetten. Hij sprak toen tot haar ik ben nog verre familie van u. Ik heet namelijk Hans vannasouwen. Hi hi ha’ Een ander verhaal kregen we van Piet Lodder over de Molendijk: ’Een bekende foto van de Molendijk in Sommerdiek, in de volksmond ook wel de Ouwendiek genoemd. Het huis met de schuur links staat er nog ; de rest tot aan de Molen niet meer. Rechts van de molen is de rij huizen Te zien, die “dubbel” bewoond werden. Onder aan de dijk , in De West Krakeelstraat, kortweg de Krak , waren woninkjes in de dijk gebouwd .Daar boven op weer kleine Huisjes , maar daar heette het weer Westdijk. Rechts daar van is een lichtgekleurde schuur te zien, De “witte schuur” is tot aan de sloop voor verbreding van de Krak eigendom geweest van Mijn grootvader Kees Lodder en later van mijn vader en zijn Broers.”” De jongens van Lodder “, zo werden ze genoemd. De “jongens” hebben de schuur zelf gesloopt en dat ging bijna mis’
De foto van deze week is uit 1936 toen Koningin Wilhelmina, samen met prinses Juliana een bezoek brachten aan het twee jaar eerder geopende Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Wie de foto digitaal wil ontvangen of foto’s/verhalen met ons wil delen, kan een mail sturen naar leoblok@kpnmail.nl en dan komt het allemaal goed.

 

Uit de krant