Op hersenen groeit geen haar...
Op hersenen groeit geen haar...

Column Frank/Janine: Coup d’Anvers

Algemeen 222 keer gelezen

Gemiddeld groeit haar 10 centimeter per jaar. Dus na een maand lockdown lopen we er nog niet als wildemannen bij. Met argusogen is de bordes-scene bekeken. Overtreedt onze ministersploeg het kappersverbod? Flauw; iedereen weet: Hugo’s vrouw knipt geweldig. Bovendien; je kunt toch naar België? 

Coronagolven klotsen over de grenzen maar elke natie neemt eigen maatregels. Achter met boosteren? Dan voorop in lockdown! Antwerpen is populair. Eens had ik een reeks afspraken in Amsterdam. Om niet te laat te komen, was ik vaak te vroeg. Als Rotterdammer heb ik niks met de grachtengordel maar ontdekte dat Mokum buiten het centrum een leuke stad is. Antwerpen is anders; het Steen en de Kathedraal zijn alleraardigst en de pronkgevels in Jugendstil zelfs majestueus. 

Omzwervingen leerden dat het verder een smerige stad is; achterstallig onderhoud én tot het bot verdeeld. De joviale Hollander vindt moeilijk aanspraak bij de gereserveerder Vlaming. Maar bij een bord Herira, linzensoep om je vingers bij op te eten (én je geboorteacte te verkwanselen) ,raakte ik in gesprek met een stel Antwerpse omaatjes. Dat hun vriendin er niet bij is. Mag van haar man niet naar een restaurant van buitenlanders.
Zo’n stad; ik blijf lekker thuis, zo was immers de bedoeling.

I

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant