Afbeelding

Van een klein beeldscherm naar een groot schilderij. Charina maakt haar grootste schilderij.

Algemeen 301 keer gelezen

Ze is er weken mee bezig geweest en heeft al veel belangstellende blikken over haar schouder gekregen maar het schilderij is klaar! Charina Jongejan is één van de talenten die werkt in het atelier Kunstenmaker aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Zo’n twee dagen in de week is ze er te vinden en ze heeft intussen haar draai gevonden.

Als tekenen en schilderen één van je grootste hobby’s is en je kunt het op deze manier, onder professionele begeleiding, verder ontwikkelen dan maak je de mooiste dingen. 

Voor de etalage van het atelier Kunstenmaker blijven nogal eens wat mensen staan om het grote schilderij beter te bekijken. Tot in het kleinste detail is het schilderij uitgewerkt en de wijze waarop verdient misschien nog wel de meeste waardering. Charina heeft de afbeelding op haar telefoon en vanaf het kleine beeldscherm verwerkt ze alles tot een groot schilderij. 

Het is een bijzondere manier van werken en dat gaat verder dan “zomaar” een afbeelding naschilderen. Het schilderij is gebaseerd op een hele oude foto van de haven van Sommelsdijk. Alleen liggen de boten op de originele foto net even iets anders en is de molen er ook niet op te zien. Dus kwam het talent van Charina om de hoek kijken en kreeg het schilderij een hele andere aanblik.

Sharina is erg blij met haar werkplek. “Ik kan me hier helemaal uitleven in mijn werk. Bij andere bedrijven, met werkdruk en stress, is dit voor velen een probleem. Men loopt daar vaak vast. Aan de tekentafel of schildersezel vindt men weer een stuk rust en vooral ook erkenning en waardering. Ik merk dat ook. Het geeft me ook ontspanning en ik vergeet alles om me heen. Bovendien is het er erg gezellig.”

Waardering krijgt Charina zeker en het grote schilderij van Sommelsdijk gaat dan ook binnenkort in de verkoop. “We kopen er weer andere materialen van om mooie dingen mee te maken. We zijn wel een onderdeel van Goed voor Goed en proberen zoveel mogelijk met de materialen te werken die via de kringloopwinkels binnen komen maar dat is niet altijd mogelijk. Via de verkoop van onze kunst, vanuit het atelier of de webshop, kunnen we op deze wijze verder werken” aldus beeldend kunstenaar Jaap Reedijk die een van de begeleiders van het atelier is.

Atelier Kunstenmaker is een onderdeel van Goed voor Goed en biedt talenten de kans om zich, onder professionele begeleiding, verder creatief te ontwikkelen. Deze vorm van dagbesteding richt zich vooral op het creatieve vlak maar is ook een plek waar men gedichten schrijft of zich verdiept in het verhalen schrijven. 

Het atelier is 4 dagen in de week geopend met een wisselend aantal deelnemers. Naast het schilderen in al zijn vormen heeft men ook eigen mogelijkheden om te zeefdrukken. Ontwerpen worden gebruikt voor diverse doeleinden waaronder de etiketten voor de Solaesbierflesjes maar ook voor het streekmuseum.

Wie het schilderij van Charina in het echt wilt zien of werk van de andere kunstenmakers wilt bekijken is van harte welkom in het atelier aan het Beneden Zandpad 4 (Lijnbaan) in Middelharnis. 

Van maandag t/m donderdag kan men er tussen 10.00 en 16.00 uur terecht. 

Ook op de website www.kunstenmaker.nl is veel werk te zien.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant