Robert Bal (digicien) zet data over op nieuwe telefoon
Robert Bal (digicien) zet data over op nieuwe telefoon

Thuis.Support helpt particulier bij digitale problemen

Algemeen 1.125 keer gelezen

Middelharnis-U kent de opticien en weet wat de elektricien doet. Juist: zij zijn specialisten op hun vakgebied. Aan dit rijtje is een nieuw specialisme toegevoegd: de digicien.

Door Henk Blanke

Robert Bal is de eerste digicien op Goeree-Overflakkee. Op 1 november van dit jaar startte hij zijn bedrijf Thuis.Support in het Handelsgebouw Oostplaat in Middelharnis. De naamstoevoeging geeft aan waar zijn bedrijf voor staat: voor persoonlijke digitale ondersteuning.

Digitale problemen
Een voorbeeld. Je koopt een computer of een printer online, vanwege een mooie aanbieding. Thuis afgeleverd moet je dat apparaat installeren. De stekker in het stopcontact steken is eenvoudig. Maar dan beginnen vaak de problemen. Er moet software geïnstalleerd worden om dat ding aan de praat te krijgen. Waar haal je die vandaan?. De’ snel installatie’ afbeeldingen zijn onduidelijk en bieden weinig soelaas. Het instructieboekje is summier en verwijst naar een website. De daar gebezigde taal en terminologie zijn op z’n zachts gezegd nogal technisch. Je raakt verloren in de wirwar van termen. Soms is er een QR-code, die de oplossing zou kunnen bieden. Helaas, daar lees je hetzelfde. Resultaat van dit alles: er is een hulpvraag geboren. En waar kan je dan terecht voor het antwoord? Juist, bij digicien Robert Bal of te wel bij Thuis. Support!

Breed scala
Wegwijs maken in de digitale wereld van de particulier, daar staat Thuis.Support voor. Het gaat hier om een uitgebreid aanbod van diensten. Een paar voorbeelden: uitleg geven over het gebruik van een mobieltje of een tablet; beveiliging van de computer; omgaan met (dubieuze) mailtjes van de bank; aansluiten van je t.v. op internet; overzetten van je gegevens op een nieuw mobieltje. Dit nu, is het werkterrein van de digicien.
Robert Bal komt bij voorkeur bij u thuis om de werking te garanderen. In vrijwel alle gevallen is er direct een oplossing voor handen. Maar Thuis.Support doet meer. Een greep uit de andere werkzaamheden: het installeren en instellen van programma’s en software; aansluiten op internet, overzetten van data, zoals documenten en foto’s, randapparatuur aansluiten (denk daarbij aan een printer) verwijderen van virussen en het beveiligen van de apparatuur.

Bij al deze werkzaamheden probeert Robert Bal zoveel mogelijk uitleg te geven aan de klant, waardoor deze het probleem de volgende keer zelf kan oplossen. En lukt dat niet, dan kan een telefoontje vaak genoeg zijn voor de oplossing. Robert kent immers de situatie.
Op afspraak kan je ook op woensdag voor advies en ondersteuning langs komen op zijn kantoor in het Handelsgebouw Oostplaat aan de Zernikeweg in Middelharnis. Voor meer info: www.thuis.support, info@thuis.support of voor direct contact: 0187-794521.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant