Mevrouw Roos-De Koning kreeg uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman haar geboorteakte als verjaardagscadeau.  Foto: Sam Fish
Mevrouw Roos-De Koning kreeg uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman haar geboorteakte als verjaardagscadeau. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Mevrouw Roos viert 102de verjaardag!

Algemeen 360 keer gelezen

Door een nieuwe coronauitbraak in de Vliedberg was een groot feest helaas niet mogelijk. Maar Jo Roos-De Koning heeft toch haar honderd en tweede verjaardag kunnen vieren.

Door Sam Fish 

Zo kwam onder andere burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bij haar op verjaardagsvisite. Maar ook kennissen en andere familieleden. Niet allemaal tegelijk zoals het eigenlijk op de planning stond. Maar gewoon apart, verspreid over een paar dagen. Dat zorgt ook voor extra veel gezelligheid voor Jo.

Mevrouw Roos 
Haar volledige naam is Josina Marina. “Maar mensen kennen me als Jo,” vertelt ze. Twee jaar geleden liet ze weten dat mensen haar ook kennen als Jo van Vlissingen. Dat is namelijk waar ze is opgegroeid. Ze woonde daar tot aan het huwelijk met haar man. Hij is helaas 26 jaar geleden al overleden.
Jo en haar man kregen samen één kind, een dochter. Inmiddels zijn er ook twee kleinkinderen én twee achterkleinkinderen. “We hebben een mooie familie,” laat ze trots weten. Sinds de opening van de Vliedberg in 2014 woont ze in Ouddorp. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. De zusters plagen mij soms, maar dat kan ik ook heel goed. Het is altijd wel gezellig.”

Cadeau 
Van de burgemeester kreeg ze een wel heel bijzonder cadeau: haar geboorteakte. Ze kan het zelf niet meer lezen, maar ze vind het heel erg leuk om te hebben. “Die gaan we aan de muur hangen,” aldus de jarige Jo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant