Mevrouw Van der Valk pakte meteen een vergrootglas om haar geboorteakte te kunnen lezen.  Foto: Sam Fish
Mevrouw Van der Valk pakte meteen een vergrootglas om haar geboorteakte te kunnen lezen. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Mevrouw Van der Valk wordt viert honderd-en-eerste verjaardag

Algemeen 449 keer gelezen

Groot feest in de woonkamer van mevrouw Van der Valk uit Middelharnis. Op woensdag 25 augustus vierde ze haar honderd-en-eerste verjaardag.

Door Sam Fish

Een bijzondere dag vraagt om een bijzonder cadeau. Dat is ook precies wat wethouder Berend Jan Bruggeman meebracht namens de gemeente. Sinds kort geeft de gemeente namelijk de geboorteakte van jarige cadeau, netjes in een lijstje. En het valt goed in de smaak. Janna, zoals mensen mevrouw Van der Valk kennen, pakt meteen haar vergrootglas erbij om te akte te kunnen lezen. Het is dan ook lastig te lezen door het oude en cursieve handschrift op de akte.

Verjaardagsvisite
Behalve de wethouder zijn ook de dochter, kleindochter en achterkleindochter van Janna aanwezig. Eerder die dag kwam ook haar broertje met zijn vrouw langs en nog een andere schoonzus. “Heel leuk dat zij er waren. Vorig jaar was er niemand,” vertelt ze. Door de coronamaatregelen kon er vorig jaar geen verjaardagsvisite langskomen. En dat terwijl het een kroonjaar voor haar was. Ook bellen is voor Janna lastig, doordat ze aardig doof wordt. Echte visite is daarom extra bijzonder op deze dag. 

Janna’s leven
Janna kreeg met haar man één dochter. Zij zorgde op haar beurt voor vier kleinkinderen en inmiddels zijn er ook 9 achterkleinkinderen. In 1992 kwam haar man te overlijden, ze waren toen 48 jaar getrouwd.

Voor het huwelijk werkte Janna in de huishouding. Na haar huwelijk hielp ze mee in het loonbedrijf van haar man. “Ik zorgde ervoor dat de mannen hun werk konden doen,” vertelt ze. “Ik zette koffie en deed verschillende klusjes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant