Het is fijn om steun te vinden bij lotgenoten, te horen hoe zij met het verliezen van een dierbare om gaan.
Het is fijn om steun te vinden bij lotgenoten, te horen hoe zij met het verliezen van een dierbare om gaan.

De Boei: Lezing over rouwverwerking

Algemeen 369 keer gelezen

Huisarts in rust Ton Janssen geeft op 28 januari een lezing over rouwverwerking. Dit naar aanleiding van een regelmatig terug komende vraag van de gasten van het inloophuis; hoe ga ik nu of straks als het zo ver is, met rouw om?

Een verlies verwerken is vaak hard werken. Het rouwen moet uiteindelijk door de persoon zelf gebeuren, een ieder vindt daar zijn of haar manier voor. Alleen hij of zij weet wanneer de balans in het eigen leven weer is teruggekeerd. Geen mens is immers gelijk.
Het is fijn om steun te vinden bij lotgenoten, te horen hoe zij met het verliezen van een dierbare om gaan. Het kunnen delen van jouw verhaal, jouw emotie. Jezelf te zijn, met je eigen vooroordelen over rouwen; 'als man mag ik niet huilen', 'ik moet flink zijn', 'mijn rouwen mag maar een jaar duren en dan moet ik weer verder'.

Het luisterende oor te vinden en te krijgen van lotgenoten of van de getrainde gastvrouwen van inloophuis de Boei, die je wellicht de ruimte kunnen geven om te rouwen, dat niets raar is of vreemd. Juist het mooie van het delen en rust te vinden.

Inloophuis de Boei is iedere 2de en 4de dinsdag van de maand geopend met inloop met koffie/thee vanaf 10.00 uur. Om 13.00 uur na de zelf meegebrachte lunch begint de lezing. Entree is kosteloos. U vindt het inloophuis aan de 'De Overkant' Dijkstelweg 33, te Ouddorp. Is de afstand naar Ouddorp of het reizen met het Openbaar Vervoer een probleem voor u dan kunt u gebruik maken van de gratis chauffeursdienst:M 06 22111572 of mail info@deBoeigo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant