Beeldentuin Ravesteyn: kunst, cultuur en natuur | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en hart voor het historische landgoed Ravesteyn.
De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en hart voor het historische landgoed Ravesteyn. (Foto: )

Beeldentuin Ravesteyn: kunst, cultuur en natuur

  •   57 keer gelezen   Actueel

Heenvliet – Tot en met zondag 16 juni is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van de jaarlijkse Beeldentuin Ravesteyn. Deze expositie weet ieder jaar weer te verrassen met heel diverse kunstwerken van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een ronde over het landgoed met ruïne leidt langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van 22 kunstenaars.

Bijzondere aandacht vraagt het werk van de Amsterdamse kunstenaar Gerti Bierenbroodspot. Deze kunstenaar, dichter, schrijver en amateur-archeoloog is uitgegroeid tot één van de veelzijdigste kunstenaars van Nederland. Vanwege haar kennis van de oudheid kan Bierenbroodspot een classicistisch realist genoemd worden. Met haar beeld The King of Atlantis vormt zij het beeldmerk van de 26-ste editie van Beeldentuin Ravesteyn.

De kunstenaars
Naast werken van Gerti Bierenbroodspot zullen er beelden van een groot aantal andere kunstenaars te zien en te koop zijn, waaronder Leni van den Band, Maze de Boer, Annelies Deutekom, René Donders, Raph Janssen, Jantien Kahn, Friedie Kloen, Herman Lamers, André van Lier, Marian Meerbeek, Miriam Meulepas, Pepijn van den Nieuwendijk, William Roobrouck, Eric van Solm, Jacqueline Specken, Wim Steins, Dirk Verberne, Lia van Vugt, Mieke de Waal, Martha Waijop en Rob Zweerman.

Combinatie van kunst, cultuur en natuur
De beeldentuin wordt georganiseerd door professionele en ervaren vrijwilligers met liefde voor kunst, een oog voor schoonheid en hart voor het historische landgoed Ravesteyn. Beeldentuin Ravesteyn is daarmee ook dit jaar weer een inspirerende plek om te zijn. Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlykheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur. Uit de kaart- en kunstverkoop wordt o.a. het onderhoud aan de ruïne betaald.

Meer informatie, bezoek
Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet en kost € 6,-- voor volwassenen en € 2,-- voor kinderen. Na een rondgang door de tuin en ruïne kan er in de theetuin bij de Schaapskooi worden genoten van een drankje met een lekkernij. Voor kinderen is er gedurende de expositie een leuke speurtocht langs de kunst, waarmee een prijs valt te winnen.
Tijdens de openingsdagen zijn geregeld kunstenaars zélf in de tuin aanwezig. Ze beantwoorden met plezier vragen van bezoekers over hun tentoongestelde werken.
Zie www.beeldentuinravesteyn.nl.
De beeldentuin is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>