Zorgboerderij 'De Bonte Koe' in Sommelsdijk viert uitbreiding | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De officiële opening van het nieuwe activiteitengebouw van De Bonte Koe werd verricht door Pieter en Atie.(foto Geena Lauwers)
De officiële opening van het nieuwe activiteitengebouw van De Bonte Koe werd verricht door Pieter en Atie.(foto Geena Lauwers) (Foto: )

Zorgboerderij 'De Bonte Koe' in Sommelsdijk viert uitbreiding

  •   114 keer gelezen   Actueel

,Sommelsdijk- Vorige week was het feest op de Oud-Kraaijerdijk 14b in Sommelsdijk. Reden: na een maand of negen bouwen, kotteren, boren en schilderen kon een extra werkruimte in gebruik genomen worden.

Door Henk Blanke

De Bonte Koe biedt dagbesteding aan 20 cliënten met lichte tot matige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Door de uitbreiding is het nu mogelijk 30 cliënten te begeleiden.

Zorgboerderij
Enkele jaren geleden kocht Ard van der Spek de aan zijn akkers grenzende landbouwgrond van de familie Slegh. Op het perceel van 42 ha staat ook de zorgboerderij, die door de vorige eigenaars is opgezet. Voorwaarde bij de koop was, dat Ard deze zorgvoorziening moest voortzetten en in stand houden. De Gemiva-SVG-groep zorgt voor de opvang en begeleiding van de cliënten, Ard verricht hand- en spandiensten. De omgang met de cliënten was een nieuwe tak van sport voor hem, waar hij zich met verve op stortte. Met succes, gezien de familiaire manier waarmee de cliënten met de 'boer' omgaan.

Uitbreiding
De Gemiva-SVG-groep is onlangs samengegaan met AC Ophelia, een stichting die zorg verleent aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Een deel van deze cliënten vindt de dagbesteding bij De Bonte Koe. Ruimtegebrek was het gevolg, waardoor de huidige uitbreiding gerealiseerd moest worden. Er zijn nu extra ruimtes voor houtbewerking en allerlei creatieve bezigheden. Daardoor kunnen de huidige 30 cliënten optimale begeleiding krijgen. Ook dieren, die binnen verzorgd moeten worden, vinden daar hun onderkomen. Optimale gezelligheid dus.

Activiteiten
Naast de eerdergenoemde creatieve bezigheden worden op De Bonte Koe zeer gevarieerde werkzaamheden verricht. Het verzorgen van de dieren is daar één van. Op de zorgboerderij zie je paarden, koeien, schapen kippen, konijnen, kalkoenen, duiven en een varken rondscharrelen, die door de zorg van de cliënten een goed bestaan hebben. Ard wordt geassisteerd bij zijn werk op het landbouwbedrijf. Maar ook de moestuin behoeft de nodige aandacht. De producten worden verpakt en bij Entrez, de winkel van de Gemiva-SVG-groep in Middelharnis, verkocht. Tijdens de heropenng werden alle producten in marktkramen te koop aangeboden. De Bonte Koe zet in mei, juni en juli op woensdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur haar deuren open voor bezoekers en kopers van de producten uit de moestuin. U bent dan van harte welkom.

Maar u kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger, waar er nooit genoeg van zijn. Raadpleeg voor informatie daarover de website: www.gemiva-svg.nl of mail naar bontekoe@gemiva-svg.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>