Afbeelding

Uniek ontwerp voor De vlag in strijd tegen corona.

Actueel 962 keer gelezen

Er is een mooi initiatief gestart bij een lokale vlaggenleverancier uit Oude-Tonge, namelijk de ontwikkeling van een nationaal "stay strong together" icoon voor 2020!

"In deze rare tijd zijn we meer dan ooit met onze medemens bezig, hoe we elkaar kunnen helpen in deze pittige en onzekere tijd" zegt Ruud Onwijn, eigenaar van Vlaggenplaza. Wij zijn met z'n allen enorm dankbaar aan al onze helden in de gezondheidszorg. Mensen die dag en nacht hard werken en vaak ook enorme risico's lopen voor eigen gezondheid en die van gezin of familieleden, achter de schermen gebeurt er ook enorm veel. Denk aan de mensen uit het onderwijs, zij zijn zo hard bezig om het leerproces van alle leerlingen in Nederland voort te kunnen zetten en ze dagelijks te begeleiden met hun lesmateriaal. Ook voor de eindexamen leerlingen van 2020 is dit een bizar vreemd jaar. Geen landelijke examens en dan toch maar zien te slagen, wat moet daar een enorme uitdaging liggen voor iedereen.

Idee
Met deze link naar het onderwijs is bij ons dan ook het eerste idee ontstaan. We wilden graag deze keer een bijzondere vlag ontwerpen, een unieke vlag voor het jaar 2020 voor de leerlingen. Zo ontstond het idee voor het icoon "Stay Strong Together". Gaandeweg het ontwerp proces kregen we het gevoel dat dit icoon wellicht ook voor iets zou kunnen zijn waar iedereen zich verbonden mee zou kunnen voelen. 

Kracht, samenwerking en saamhorigheid
Het Stay Strong Together icoon staat symbool voor samenwerking, saamhorigheid en is een krachtig beeld waar een ieder zich op z'n eigen manier in kan herkennen. Mensen uit de zorgsector, overheids instellingen,  het onderwijs, bedrijven, & winkeliers maar eigenlijk ook iedere individu. Samen moeten we deze periode door zien te komen en daar hebben we elkaar voor nodig, met Stay Strong Together kunnen we uiting geven aan dit gevoel... #samenstaanwesterk

(N)iets te vieren
Zo valt er ook helaas niets in het openbaar te vieren, geen Koningsdag, 5 mei viering (75 jaar bevrijding) EK Voetbal, Olympische Spelen, mooie buitenfestivals of sportactiviteiten of wedstrijden, zelfs geen simpele verjaardag… En toch doen we met z'n allen zo ons best om positief te blijven en elkaar te steunen. 

Oranje
"Wat zou het toch mooi zijn als ons land weer Oranje kleurt. We hebben bij Vlaggenplaza een hele lijn van vlagproducten ontworpen zodat er voor een ieder een geschikt product bij zit om het krachtige oranje gevoel tot uiting te kunnen brengen," zegt Ruud Onwijn.

Goede doel "Het vergeten kind"
Een deel van de opbrengst van de verkochte vlagproducten gaat naar een heel goed doel, we hebben gekozen voor "Het Vergeten Kind". In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben, zeker nu ze ook niet naar school kunnen. Zij hebben onze hulp nu meer dan ooit dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten zij zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Help je mee?

"We hopen hiermee een mooie combi te kunnen vinden tussen een stukje steun en uiting van gevoel in onze samenleving, steun aan het goede doel en de ontwikkeling van mooie producten. Ik hoop hiermee een mooie basis te kunnen behouden om mijn onderneming tijdens en na de corona crisis voor te kunnen zetten".

Ook is Vlaggenplaza zelf een actie gestart op de website van Het Vergeten Kind https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/staystrongtogether 
Dus maakt u geen gebruik van onze vlagproducten dan kunt u onze kinderen wellicht hier steunen, alles is welkom hoe klein uw bijdrage ook is.
Voor meer info check: www.staystrongtogether.nl of www.vlaggenplaza.nl 


 

Uit de krant