5e EK Stoneskimming haven Sommelsdijk | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Deelnemers kregen na inschrijven drie stenen voor drie worpen, de verste worp telde mee in het klassement. Bij een geldige worp stuitert de steen minimaal drie keer over het water.
Deelnemers kregen na inschrijven drie stenen voor drie worpen, de verste worp telde mee in het klassement. Bij een geldige worp stuitert de steen minimaal drie keer over het water. (Foto: )

5e EK Stoneskimming haven Sommelsdijk

  •   147 keer gelezen   Actueel

Sommelsdijk - Op zaterdag 19 oktober deden 64 deelnemers een gooi naar het Europees Kampioenschap Stoneskimming in de oude haven van Sommelsdijk. De deelnemers kwamen allen uit Nederland en varieerden in leeftijd van 6 jaar tot 84 jaar. Die oudste deelnemer is Corrie de Kok-Vis, van het beroemde Café De Kok aan de haven van Sommelsdijk. Zij wierp om 11.45 uur de officiële eerste steen vanaf het drijvende werpplatform.

Na deze worp vlogen de stenen de hele dag laag door de haven langs het 110 meter lange meetlint dat de organisatie aan de kademuur had gespannen. Deelnemers kregen na inschrijven drie stenen voor drie worpen, de verste worp telde mee in het klassement. Bij een geldige worp stuitert de steen minimaal drie keer over het water.

Hans Eshuis
Om 16 uur werd de tussenstand opgemaakt van de categorieën Meiden t/m 15 jaar, Jongens t/m 15 jaar, Dames 16+, Heren 16+ en teams. In de finale daarna streden de 5 besten van iedere categorie om de plekken op het erepodium. Uiteindelijk nam Hans Eshuis uit Serooskerke de kampioenstitel over van Coerd de Heer uit Middelharnis, met een worp van 98,5 meter ver.

Erekeilsteen
Bij de categorie Dames ging Petra van der Velden uit Schiedam door een worp van 33 meter terug naar huis met de erekeilsteen van de eerste plaats om haar hals. Van alle meisjes was Floor van der Velden uit Schiedam met 22 meter de beste en in de categorie Jongens prolongeerde Yanick Heber uit het Limburgse Horn zijn kampioenstitel met een worp van 56 meter.

Fundraiser
Het 5e EK steentjes keilen is naast een bloedserieus sportevenement tevens een fundraiser: alle opbrengsten gaan naar de Stichting Sailing Kids en de Educatieve Visserijspeeltuin van de Menheerse Werf. Het evenement werd op geheel vrijwillige basis georganiseerd door de leden van de Koninklijcke Nederlandsche Keilbond, de Menheerse Werf, Brouwerij Solaes en kringlooporganisatie Goed-Voor-Goed. Sponsors in daad & dienst waren Strukton Civiel, Outdoor Westvoorne, Hans Bal Transport, Orange Park Ontwerp en Talk 2 Move. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement op een perfecte locatie. Het streven is om ook in 2020 weer een EK Stoneskimming in Sommelsdijk te organiseren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>