Gelukkig stonden nog veel tulpenvelden in bloei.
Gelukkig stonden nog veel tulpenvelden in bloei.

Een koude 11e editie van de Tulpentocht

Algemeen 574 keer gelezen

Zaterdag 20 april 2024 heeft de 11e editie van de Tulpentocht plaats gevonden. De deelnemers hadden dit jaar koud en af en toe nat wandel- en fietsweer, met een stevige wind. Ondanks deze omstandigheden was de sfeer meer dan goed!

Rond 07:30 verschenen de eerste trouwe deelnemers van de 25 en 17,5 kilometer in de kantine bij MSV & AV Flakkee om te starten. Om 8:00 werd het startsignaal gegeven door dhr. Clarens Schuring, vaste vrijwilliger en penningmeester van het Streekmuseum. Vervolgens vertrokken de lopers richting de Flakkeese polders en dijken. Vanaf 9:00 konden ook de deelnemers van de 10 km vertrekken. Ze zijn met bussen naar een andere startlocatie vervoerd, om zo tijdens het wandelen ook zo veel mogelijk tulpen te kunnen bewonderen. Vanaf 11 uur was het de beurt aan de fietsers en scootmobielers, voor een tocht van 29 kilometer.

De wandelaars en fietsers werden bij de stempelposten verwelkomd door de enthousiaste vrijwilligers, met wat lekkers en een stempel op de stempelkaarten. Ook stonden er verschillende muziekgroepen klaar bij de stempelposten, dit zorgde voor een hoop sfeer en gezelligheid. Voor de fietsers was de molen van Dirksland geopend en was het bij het Streekmuseum een en al gezelligheid.

Als organisatie zijn we trots op de 2269 inschrijvingen, een nieuw record! Elk jaar zijn er deelnemers uit verschillende landen, ook dit jaar waren er Belgen, Duitsers Engelsen en Noren aanwezig.

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde 11e editie van de Tulpentocht, die werd georganiseerd met dank aan MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Streekmuseum GO, Klasse Verkeer, Manege Oostmoer, Camping Elisabethhoeve, Jachthaven Atlantica, Eetcafé de Tram, Molenstichting Goeree-Overflakkee, Fa. Fleuren en natuurlijk alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.

Op dinsdag 14 mei worden in De Doele in Sommelsdijk de cheques uitgereikt door wethouder dhr. Eijkenduijn aan de goede doelen van deze editie, Stichting LCA, Speeltuin de Flipjes en het Streekmuseum GO.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant