Kopbal Joost van der Veer treft ditmaal geen doel.
Kopbal Joost van der Veer treft ditmaal geen doel.

DVV’09 nog volop in de race na overwinning op Den Bommel

Algemeen 403 keer gelezen

DVV’09 liet er afgelopen zaterdag geen twijfel over bestaan wie er recht had op de drie punten. Met 6-1 werd het bezoekende Den Bommel verslagen en behoudt DVV’09 nog steeds zicht op de derde periode.

Door Piet Bakelaar

Dirksland. De eerste kans was voor DVV’09. Een corner van Joeri Boshoven werd door Joost van der Veer op het doel gekopt maar een redding van Sander van Reijn voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant was het keeper Jordy Hanenberg die een inzet van Ruben dos Santos met de voet keerde. Johnno Bakker werd diep gestuurd maar Delano van der Velde stond goed gepositioneerd en trapte de bal weg. Een schot van Lars van Brussel was een prooi voor Sander van Reijn. In de 12e minuut kreeg DVV’09 een penalty toen Sander Smit onderuit wordt gehaald binnen de beruchte lijnen. Joost van der Veer schoot de bal onberispelijk binnen. 1-0.
Even later nog een kans toen Jurgen van Bergen de bal voorgaf en Lars van Brussel net voor de doellijn de bal over kopte. Bart Jelle van Dam zag zijn schot oog in oog met keeper Sander van Reijn via de voet van de goalie naast gaan.Na 25 minuten was het Lars van Brussel die met een steekballetje Joost van der Veer bereikte met een tikje in de verre hoek schoot hij de bal binnen. 2-0.
Aan de ander kant wist Marijn Huibrechtse een schot van Johnno Bakker te kraken en verdween de bal via de lat weer in het veld. Een schot van Johnno Bakker werd goed gepakt door Jordy Hanenberg en een corner van Den Bommel werd uit de doelmond gekopt door Delano van der velde. Een corner van Joeri Boshoven werd weggewerkt door Jesper van den Hoek. Coen Kornet kopte een corner van Johnno Bakker maar net over. Joost van der Veer stuurde Lars van Brussel diep aan de linkerkant. Hij schoot de bal, na een solo, in de verre hoek en liet de 3-0 aantekenen.
Jurgen van Bergen gaf de bal aan Bart Jelle van Dam die zich goed vrijspeelde en de 4-0 op het scorebord schoot.
Bij een voorzet van Coen Kornet raakte Ruben dos Santos de bal verkeerd en ging deze naast. Bij een voorzet vanaf de linkerkant pakte Jordy Hanenberg de gladde bal maar slipte hij door zijn handen heen en ging achter de lijn. 4-1.
Ruben dos Santos kopte een voorzet van Johnno Bakker over en een schot, even later, van Johnno, Bakker ging via Joeri Boshoven naast. Joost van der Veer schoot een vrije trap naast en aan de andere kant pakte Jordy Hanenberg een schot van Johnno Bakker. Met nog tien minuten op de klok was het Johan de Waal die een voorzet van Joeri Boshoven binnen schoot en de nestor van het elftal ook zijn goaltje meepikte. 5-1.
Een voorzet van Lars van Brussel werd in eerste instantie nog geblokt maar de afvallende bal werd door Joost van der Veer tegen de touwen geschoten. 6-1.
Bij een schot van Jelle van Gils redde Jordy Hanenberg met de voet ten kostte van een corner. Ook de corner sloeg Hanenberg met een vuist uit de doelmond.
Na precies 90 minuten blies scheidsrechter Robin Koster voor het einde.


Trainer John Klein van DVV’09 had een goed DVV’09 gezien. We waren fel in de duels en zaten er bovenop. We komen dan op voorsprong en dan wordt het eigenlijk alleen maar makkelijker. We zitten nog steeds op koers voor de derde periode en gaan daar vol voor. Trainer Dennis van Gils vond DVV’09 een stuk feller. Ondanks dat creëerden we ook nog wel wat kansjes en kregen we een penalty tegen. Daar hebben we niet door verloren we waren gewoon minder fel in de duels en laten DVV’09 te veel voetballen. Nog vier duels te gaan en we gaan voor lijfsbehoud.

Scheidsrechter Robin Koster beoordeelde een overtreding van Frank Post (Den Bommel) met een rode kaart. De leidsman vond het “neerhalen van een doorgebroken speler “ terwijl en nog een verdediger stond. Foutje, bedankt!

Jesper van den Hoek (l), Jurgen van Berghen (m) en Daniek de Roon (r)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant