Flakkee komt graag naar Bruinisse; doordeweeks een reformatorische school, zondag de supermarkt .
Flakkee komt graag naar Bruinisse; doordeweeks een reformatorische school, zondag de supermarkt .

Column Frank/Janine: Albert Heijn doet rood vlees in de aanbieding

Algemeen 453 keer gelezen

Op de gemeenteraadsagenda van a.s. donderdag staat één agendapunt zomaar ter bespreking. Niet de gebruikelijke inleiding van het college met bijgevoegd afhandelingsvoorstel. Het betreft een ingezonden brief. Komt wel eens voor dat raadsleden iets uit de postlijst oppikken en vragen dat in de volgende vergadering te bespreken; dat is hier niet het geval. Het gaat over iemand die het niet eens is. Dat komt vaker voor. Meestal hebben wij daar geen weet van. Gebruikelijk is dat geschillen met de gemeente uit de openbaarheid worden gehouden onder het mom van privacy-bescherming. 

Een voorbeeld? De landgoederen aan de noordrand; boeren verkochten hun land voor natuur. Nu worden daar huizen gebouwd. Dat ze zich bedonderd voelen is duidelijk. Maar hoe zij hun argument bepleiten bij onze vertegenwoordigers mogen wij niet zien. Even de naam weglakken acht men dan onvoldoende. Maar nu dus niet. 

Albert Heijn in Ouddorp beklaagt zich bij burgemeester en wethouders over de zondagssluiting; ‘als dat zonodig moet, doe het dan goed. De supermarkt op het recreatiepark, wel ‘s zondags open, is oneerlijke concurrentie. Het is allang geen kampwinkeltje meer’. Het college antwoordt ‘Niet bij ons zijn, wij voeren beleid uit dat door de gemeenteraad is bedacht’. Wat op de agenda komt van een raadsvergadering wordt uiteindelijk niet bepaald door B&W. Dat doen de fractievoorzitters onder elkaar. Het gebrek aan opvatting over zondagsluiting van het college ligt in de schoot van deze coalitie; confessionelen noch seculieren zouden dat oprakelen, beloofden ze elkaar. 

Hoe de verhoudingen liggen werd onlangs duidelijk rond de scholen; heidense en christelijke kinderen dienen tot elke prijs gescheiden te blijven. Onervaren gemeenteraadsleden trachtten de bovenbuurman erbij te halen maar kregen niet thuis. In zulke discussies kun je het van de SGP-broeders niet winnen. Albert Heijn doet een stuk rood vlees in de aanbieding. Wie er in bijt zal leren hoe de tafelorde is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant