Op 25 en 26 augustus nemen de lange afstandswandelaars weer bezit van de dijken voor de enige echte Omloop van Goeree-Overflakkee.
Op 25 en 26 augustus nemen de lange afstandswandelaars weer bezit van de dijken voor de enige echte Omloop van Goeree-Overflakkee.

Inschrijving Omloop via website www.dewandeltocht.nl geopend

Algemeen 1.462 keer gelezen

Ooltgensplaat- De laatste Omloop werd in 2019 gelopen. Toen kwam corona. In die jaren liep een aantal liefhebbers van het eilandelijke gebeuren de 110 km op persoonlijke titel. Uiteraard vanuit de officiële startplaats Ooltgensplaat. Op 25 en 26 augustus van dit jaar wordt de enige, echte Omloop van Goeree-Overflakkee in ere hersteld.

Door Henk Blanke

Maar wel: back to basic. Bijna dan. Want, naast de 110 km. wordt ook de 80 km, de Kennedymars, georganiseerd. Start van beide afstanden is op 25 augustus om 19.00 uur. Het startschot wordt op de trappen van het oude raadhuis gelost. Een traditie is dan volledig ere hersteld.

Organisatie
Aan de basis van de Omloop nieuwe stijl staan twee fervente lange afstandslopers. Ton Korteweg en Wilko de Vos hebben al een aantal jaren de Waterpoortloop georganiseerd. Beiden deden ook mee aan de alternatieve Omloop van de drie vorige jaren. Ton: ‘Er is echter maar één Omloop en die moet weer georganiseerd worden!’ De twee zochten contact met het oude omloopbestuur, waarvan Willem-Jan Kom als bestuurslid is aangebleven. Het nieuwe bestuur ging voortvarend te werk. Eerste vereiste: de vergunningen. Die zijn nu voor drie jaar verleend, dankzij de vlotte medewerking van de gemeente Goeree Overflakkee. Op basis daarvan kan de rest van de organisatie beginnen. Volgende stap: naar buiten treden en deelnemers werven.

Website
Het meest probate middel daarvoor is de website. Deze is in no time door het team van Harold de Smet, freelance webdeveloper, gebouwd. Met een geweldig resultaat!! Voer www.dewandeltocht.nl in en je krijgt alle informatie die je nodig hebt.
Uiteraard is nu het belangrijkst: je inschrijven. Dat kan vanaf heden. Ga de uitdaging aan. Want, ‘iedere Flakeeënaar moet de Omloop een keer gelopen hebben’.
De website voorziet je van alle nodige informatie. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, je krijgt tips voor een optimale voorbereiding, de route van de verschillende afstanden wordt erin beschreven, je wordt zelfs op de hoogte gebracht hoe in Ooltgensplaat te komen.
Ook kan je je aanmelden als vrijwilliger en aangeven wat je wilt doen. Want zonder vrijwilligers is een tocht als deze niet mogelijk.
Wat ook belangrijk is: de financiën. Sponsoren zijn van harte welkom, ook die kunnen zich aanmelden via de website. Gesteld kan worden dat het nieuwe omloopbestuur zich met verve op de organisatie gestort heeft.
Kortom: de Omloop van Goeree-Overflakkee leeft weer!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant