Afbeelding

Filmproject “Gestrand” ontvangt €5000

Algemeen 456 keer gelezen

Een groep van zeven acteurs en een regisseur ontvangt €5.000 van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de korte film “Gestrand”, met als hoofdlocatie voor de opnames het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Het Fonds ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren. Filmproject “Gestrand” doet dit door een groep acteurs zelfstandig een professionele korte film te laten maken. De korte film werpt licht op psychische problemen in een individualistische samenleving. De opnames staan gepland in November 2022.

Op het strandje in Den Bommel (Goeree-Overflakkee) komen vier verhalen samen over liefde, verlies, wraak en eenzaamheid. Zes mensen met verschillende soorten psychische problemen, aangeboren of door een gebeurtenis ontstaan, proberen tevergeefs hun uitweg te vinden.

Zeven ambitieuze acteurs van alle leeftijden en uit heel Nederland nemen actief deel aan het realiseren van de film “Gestrand”: Reno Seegers, Dick Keulemans, Jip Schwering, Emmy Zeetsen, Zola de Leeuw van Weenen, Tamara van der Loo, en Andrea Noske. Dit filmproject is onder leiding van de Cubaanse regisseur en scriptschrijver Luis Jorge Mujia Duarte en producent Andrea Noske, sinds twee jaar een Flakkeeënaarse. Samen hebben zij het filmproductiebedrijf Puentes Productions. “Gestrand” heeft een achterliggende boodschap: mensen die het zwaar hebben een schouder en hulp aanbieden voordat het te laat is. 

"In mijn ervaring als regisseur en acteur ben ik altijd geïnteresseerd geweest in sociale verhalen met een moraal en natuurlijk een boodschap die gevoelens, acceptatie, vergeving, tolerantie en empathie kan aanwakkeren die we in onze individualistische samenleving met de minuut steeds een beetje meer dreigen te verliezen. Dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen wij “Gestrand” de tijd en aandacht geven die het verdient.” Aldus regisseur Luis Jorge Mujia Duarte.

Om de film te kunnen realiseren investeerden alle acteurs samen met Puentes Productions naast het ontvangen bedrag van het Fonds voor Cultuurparticipatie zelf ook in totaal €5.000, plus daarbij de vele uren werk, maar wel vol passie. Het maken van een film is erg duur. Het totale budget komt uit op maarliefst €15.000; nog €5.000 tekort dus. Daarom maakten de acteurs een teaser en zetten een crowdfunding campagne op. Er is al € 3.470 (69%) gerealiseerd. Donaties zijn dus nog steeds zeer welkom en kunnen nog 11 dagen via deze link, waar ook de teaser te bekijken is.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert de actieve cultuurdeelname in Nederland. Het draagt bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doet het Fonds door programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Kijk voor meer informatie op www.cultuurparticipatie.nl of lees meer over de gesubsidieerde projecten op www.cultuurparticipatie.nl/magazine/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant