Afbeelding

Passion to Peace

Algemeen 397 keer gelezen

Met het Oekraïens volkslied opende Fanfare Vooruit 16 april het benefiet. Het nummer Europe van Santana door de Sir Olivers band met solist Jan Ravens sloot hier naadloos op aan. Gert Jan van der Valk memoreerde maar even; Hoe zou het zijn als wij van Flakkee als vluchteling 2000 km verderop een muzikale benefiet avond wordt aangeboden en je volkslied vormt de opening van de avond. Die ervaring was feitelijke de gehele avond voelbaar. Ruim 50 Oekraïense moeders en kinderen naast de ruim 250 lokale bezoekers hadden deze belevenis.

Met een opzet gelijk als “Mathijs gaat door “ werden de effecten van de oorlog alhier op Flakkee besproken. De interviews werden tussentijds vertaald weergegeven aan onze Oekraïne gasten en tussentijds afgewisseld met optredens van Vooruit, Sax O”Holic, de Singing Sisters en Duo Voici.

Burgermeester A. Grootenboer en Wethouder B.J. Bruggeman gaven hun visie op de vele aspecten omtrent opvang en toonde waardering voor de lokale initiatieven. Met huisarts H. Tan en psycholoog E. Ruggenberg werden de psychologisch/traumatische effecten besproken. Dat in de communicatie de taal een belangrijk punt is werd onderstreept door M. Meerbach van het RGO. E. Willers en P. ‘t Hoen van de taalklas. Natan gaf als middelbare school scholier zijn ervaringen weer. Praktische ervaringen werden gedeeld door werkgroep Oude Tonge en de aanwezige Tolk/Transporteur Nl-Oekraine Petro Koshmak.
De recent uit Oekraïne gevluchte zangeres Olga Surovatko opende na de pauze met Fire to the Rain van Adele de afsluitende set door de Sir Oliversband. Zie www.siroliverband.nl

Dit benefiet werd enkel mogelijk gemaakt door Happy Music, Maki Audio, Kranse Printwrx ,Party Service Mierop, SGO Steigers, De Staver, N. Mijnders, Heftruck centrale Dirksland , Vogel Adviesgroep, de gemeente en vele vele anderen. De totaal opbrengst van vijfduizend euro wordt naar evenredigheid lokaal aangewend voor fietsen op de locaties Oude-Tonge, Dirksland en Herkingen dit naast een educatief uitje voor de kinderen van de taalklas.

Namens de Sir Oliversband (we hadden slechts een idee) / onze Oekraïense gasten: Heel veel dank voor dit resultaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant