Afbeelding

Goed voor Goed: werken tussen de schatten

Algemeen 712 keer gelezen

Oude-Tonge - Terwijl het lekker druk is met klanten in de winkel is het achter de schermen bij kringloopwinkel Goed voor Goed ook gezellig druk. Spullen worden uitgepakt en van een gekleurde prijssticker voorzien, fietsen worden nagekeken en in de houtwerkplaats wordt hard gewerkt aan een tiny house.

Door Debby Roukens

Welkom bij Goed voor Goed Oude-Tonge. Mensen die van kunst, curiosa en andere oude spulletjes houden zullen Goed voor Goed alleen als winkel kennen, maar eigenlijk is het vooral een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Mensen met een verslavingsachtergrond, een psychische of lichamelijke beperking, mensen die via de reclassering komen, mensen die na een burn-out weer langzaam terug willen keren op de arbeidsmarkt, je vindt ze hier allemaal”, zegt begeleider David Snoeck. “Het fijne is dat je je hier nuttig kunt maken, meer zelfvertrouwen krijgt, een praatje kunt maken en je (weer) kunt ontwikkelen.”

Vrijwilligers zijn voor Goed van Goed onmisbaar. Sommige medewerkers hebben een-op-een begeleiding nodig waardoor andere werkzaamheden er wel eens bij inschieten. De hulp van vrijwilligers is daarom altijd zeer welkom. Wat overigens niet betekent dat je als vrijwilliger gelijk vastzit aan een aantal uren of dagen in de week. En ook de werkzaamheden zijn heel flexibel: “De ene keer pak ik dozen uit, dan sta ik achter de kassa. Maar als ik zin heb om me creatief uit te leven is het ook prima als ik de etalage ga inrichten. Alle hulp is welkom”, zegt een enthousiaste vrijwilliger. Waarna ze toevoegt: “De sfeer is echt heel fijn hier. Het is net een familie. Ik kan het iedereen aanraden!”

Momenteel heeft Goed voor Goed Oude-Tonge vooral behoefte aan mensen die binnengekomen apparatuur kunnen testen, maar er zijn ook altijd mensen nodig die willen helpen met spullen uitzoeken/prijzen en die de achter kassa willen staan in de winkel. De afdeling houtbewerking kan ook zeker een paar handige handen gebruiken. Interesse in vrijwilligerswerk bij Goed voor Goed? Kijk dan eens op de website govoorelkaar.nl en zoek op Oude-Tonge.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant