Maurice Heerschap aan de bal tussen Niels Buijs (l) en Joran Hagens (r)

FIOS wint thuis vrij makkelijk van Melissant

Algemeen 619 keer gelezen

Achthuizen- In de eerste wedstrijd zonder publiek kreeg FIOS uit Achthuizen Melissant op bezoek. Maar na de winst op WFB vorige week bleek dat één zwaluw nog geen zomer maakt en dat FIOS deze middag een onneembare vesting bleek.

Door Piet Bakelaar

Melissant startte goed aan de wedstrijd en had wat kleine kansjes om de score te openen. Goed doorgaan van Rens Vlietland leverde al gelijk een corner op. Marc Vroegindeweij trapte de bal hoog voor en keeper Jermo van der Zant stompte de bal uit het strafschopgebied. De afvallende bal werd door Maurice Pijl naast het verlaten doel geschoten.
In de 10e minuut kwam FIOS op voorsprong. Joris Buijs schoot de bal uit de 2e lijn op de paal waarna de bal voor de voeten kwam van Koen van der Ende, die beheerst de bal in het doel schoot: 1-0.
Aan de andere kant schoot Maurice Pijl, na aangeven van Nino Wielaard, de bal over en werd een vrij trap van Jacob van der Spaan gepakt door de keeper. Joris Buijs ging net onder de bal door bij een vrije trap van Marijn Huibrechtse en bij een mooie combinatie tussen Marijn Huibrechtse, Joris Buijs en Koen van der Ent greep Keeper Niels Gehring goed in. Een voorzet van Koen van der Ende verdween via de voet van Marijn Huibrechtse naast. Toen even later Koen van der Ende diep werd gestuurd greep Jacob van der Spaan goed in. Een afgeslagen corner werd door Mika Huibrechtse in de handen van Niels Gehring geschoten en toen Joris Buijs even later diep werd gestuurd bracht de goalie opnieuw redding. Jacob van der Spaan zag zijn schot in de handen van Jarno van der Zant verdwijnen. Even voor de rust was een tackle van Jacob van der Spaan net te laat en mocht hij met zijn tweede gele kaart gaan douchen.
Voor rust werd een 2e treffer van FIOS afgekeurd omdat Stephen Hellement, volgens grensrechter Robbie Mijnders de bal aannam in buitenspelpositie.

De 2e helft
Deze was nog maar net begonnen toen Marijn Huibrechtse diep werd gestuurd aan de linkerkant. Stephan Hellement bleef nu wel achter de bal en hij schoot de voorzet langs Niels Gehring: 2-0.
Nog geen minuut later was het weer Hellement die diepging, maar nu blokte de goalie de bal.
In de 53e minuut mocht FIOS een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied. Marijn Huibrechtse schoot de bal in de linkerhoek en bracht FIOS op 3-0.
Bij een voorzet van Rens Vlietland plukte Jarno van der zant de bal uit de lucht voordat Maurice Heerschap binnen kon koppen.
Na een uur werd Koen van der Ende diep gestuurd. Zijn voorzet werd door Marijn Huibrechtse perfect binnengeschoten: 4-0.
FIOS ging wat nonchalanter voetballen en dat leverde Melissant twee corners kort achter elkaar op. Toen, even later, FIOS de bal niet goed wegwerkte was het Tom Rosmolen die de bal stijf in de kruising schoot: 4-1.
Koen van der Ende schoot aan de andere kant tegen de keeper op maar Niels Gehring is kansloos wanneer een afgepaste voorzet van Stephen Hellement voor de voeten van Joris Buijs kwam en hij zijn puike wedstrijd met een doelpunt beloonde: 5-1.
Net voor het einde ging de verdediging van FIOS opnieuw in de fout en pikte Rens Vlietland zijn doelpunt mee en bracht daarmee de eindstand op 5-2.

Trainer Hans de Rover was blij met de overwinning. We komen goed op 1-0 en na de rust vrij vlot op 2-0 en 3-0. Na het vierde doelpunt worden we wat nonchalant maar al met al een verdiende overwinning.
Trainer Frans Seton was reëel na het verlies. ‘We hebben een jonge ploeg en missen vanmiddag wat ervaring. In het begin konden we aardig mee maar na de rode kaart lopen we achter de feiten aan’.

Scheidrechter René Geerlings kon niet anders dan rood geven na de terechte 2e gele kaart van Jacob van der Spaan al had de eerste gele kaart na lichtjes vasthouden ook met een waarschuwing afgedaan kunnen worden.