Afbeelding

Ronan van Zandbeek en Natalie van Gogh winnen RegioBeachrace ’t Gorsje

Algemeen 373 keer gelezen

Ouddorp- Ronan van Zandbeek heeft de Strandrace van ’t Gorsje gewonnen. De Brabander uit het Invicta-team liet in de sprint van de eerste editie van de RegioBeachrace in Ouddorp de verrassend sterk rijdende Joost Geluk achter zich. Jules de Cock passeerde de streep als derde. Nationaal Strandkampioen Natalie van Gogh zegevierde bij de vrouwen.

Dan Rolandus

‘’Het ging op zich wel goed, met de wind mee en de wind tegen, maar de keerpunten werden steeds slechter. Op de lange stukken van het strand was het richting finish de keuze van de kustlijn nemen of hoog tegen de duinen rijden. We kozen voor de hoge kant. Op zich ging dat goed, maar het was zeker niet makkelijk. De groep was vrij groot, want na een schifting kwam de tweede groep toch weer terug. Dat laatste houd je geen anderhalfuur vol zodat we uiteindelijk we met z’n tweeën overbleven. Die andere jongen (Joost Geluk, DR) reed supergoed. Ik zag dat ik hem op het zand niet ging lossen, hadden daarbij ook last van de achterblijvers, dus liet ik het op een sprint aankomen’’, aldus analyseerde Ronan van Zandbeek zijn winnende race.

Verrassend
De vaart zat er onder uitstekende weersomstandigheden vanaf de start meteen in. Het tempo langs de Noordzeekust van het eiland Goeree-Overflakkee lag zo hoog dat er meteen een schifting plaatsvond met een kopgroep van twintig bikers onder wie Bram Imming (Team Imming), Robin Blummel (VolkerWessels), de jonkies Raphael Mouton, Boris Romers en Tom Tiegelaar, Bram de Waard, Sebastiaan ten Zeldam en de thuisrijders Yennick Wolthuizen en Wouter Harteveld. Deze groep bleef al wisselend lange tijd bijeen, totdat de finale aanbrak. Daarin schudde de voormalige strandbiker van Cyclingteam Flakkee Jules de Cock uit Eindhoven aan de boom, gevolgd door het duo Ronan van Zandbeek en Amsterdammer Joost Geluk, die uiteindelijk vooruit zouden blijven. De ervaren Ronan van Zandbeek bleek daarin de slimste, en de rapste. ‘’Ronan en ik reden met z’n tweeën het gemakkelijkst door het mulle zand en daarop sloegen we elke keer een gat’’, gaf Joost Geluk het verschil aan. ‘’Dan heb je een gaatje zonder er moeite voor te doen, terwijl de anderen moeite hebben om terug te komen en als je dan gewoon blijft doorrijden, dan breken ze.’’ Joost van Geluk maakte dit seizoen de overstap van de basisleden naar de elite-bikers gemaakt. ‘’Vorig jaar kon je vanwege de corona niet rijden, maar dit jaar gaat het tot nu toe best goed. Ik wist dat ik al goede waardes trapte om voorin mee te doen. In Noordwijk werd ik vijftiende, verspeelde ik een hogere klassering door een slechte strandopgang en in Hoek van Holland-Den Helder ging het heel goed, werd ik tiende. En daar mag je spreken van een serieus sterke strandrace, dus was ik daar heel tevreden mee. Ik hoop nog meer progressie te maken en zie wel hoever ik kan komen.’’ Jules de Cock (Beat) keek redelijk tevreden terug over zijn race. ‘’Ik was al eerder vooruit, maar ik maakte een paar foutjes, m’n ketting eraf gehad en ik ben zelf niet scherp genoeg geweest bij de keerpunten. De vorm in Noordwijk was op zich goed, ben voor Hoek van Holland-Den Helder een weekje ziek geweest, dus dat was minder, maar ik merk nu weer dat ik aan het terugkomen ben. Dus ik hoop in de komende strandraces weer een beetje mee te gaan doen voor de prijzen.’’

Flakkee bikers
Wouter Harteveld (Cyclingteam Flakkee) uit Oude Tonge was op plaats achttien de best geklasseerde strandbiker van Goeree-Overflakkee net voor Yennick Wolthuizen uit Ouddorp op de negentiende stek. Patrick van der Kaaij uit Oostvoorne won in de categorie B. Jan Piet Saman uit Rilland stapte als tweede op het podium, gevolgd door Jan David van Keulen uit Stellendam, de best geklasseerde B-biker van Goeree-Overflakkee.

Natalie van Gogh
Natalie van Gogh (Bingoal Casino-Chevalmeire Cycling Team) uit Nieuw-Vennep zegevierde bij de vrouwen. ‘’Er stond best veel wind, dus was het zaak een goed groepje te vinden, maar bij de keerpunten viel het telkens weer uit elkaar. Ik kwam uiteindelijk in de Flakkee-groep te zitten en ben daarin blijven rijden.’’ Yva Geluk uit Middelburg passeerde de streep als tweede en Emilie van Geijn uit Giessen completeerde op plaats drie het podium. Antoinette Cassée uit Ouddorp was op de zesde plaats de best geklasseerde vrouw van Goeree-Overflakkee. Profrenster Marjolein van ’t Geloof (Drops - Le Col s/b TEMPUR) had tijdens haar race over het strand te kampen met een aflopende band.

Coronaregels
De Stichting Wielerronde Menheerse was ondanks de concurrentie van het NK Gravel in Epe content over met de opkomst van het hoge aantal deelnemers. ‘’De RegioBeachraces zijn kleinschalig opgesteld met een maximumaantal van ruim honderd deelnemers. We zijn met 104 starters uit onder meer de eigen regio, Noord-Holland, Noord-Brabant, Zeeland en België dan ook dik tevreden’’, stelde organisator/deelnemer John Roos. ‘’In tegenstelling tot de berichten waren de weersomstandigheden perfect. Helemaal blij, want we hebben weer een mooie race gezien op het strand met een zonnetje erbij. Het was voor de deelnemers een uur afzien, maar genieten. Ik hoop dat we op zaterdag 27 november de strandrace in Hellevoetsluis ondanks de corona maatregelen door kunnen laten gaan. We hebben een coronaplan opgesteld, dat we nu weer gaan aanpassen om de race nabij de Haringvlietdam in Hellevoetsluis te laten plaatsvinden. Het restaurant Boelies is geopend, we worden er door de eigenaar graag ontvangen. Hij denkt zelfs met ons mee. Evenals nu bij ’t Gorsje zullen we de inschrijvingen buiten in de keet volgens de RIVM-normen veilig op het strand hanteren. Bij de Strandrace ’t Gorsje was het een generale, die we in Hellevoetsluis nog een beetje gaan uitbreiden zodat we de strandrace als buitenevenement kunnen doen. We hebben gezien dat de deelnemers zich aan de regels hebben gehouden, en gezien dat zij hebben genoten en dat willen we als Stichting Wielerevenementen Menheerse graag zo houden.’’

Uitslag RegioBeachrace ’t Gorsje
Categorie A: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Joost Geluk (Amsterdam), 3. Jules de Cock (Eindhoven), 4. Sebastian ten Zeldam (Haarlem), 5. Robin Blummel (St. Michielsgestel), 6. Teun Teulings (Son en Breugel), 7. Bram Imming (Egmond-Binnen), 8. Raphael Mouton (Petten), 9. Jan-Frederik Finoulst (Sint-Pauwels, B.), 10. Hans-Jurgen Verselder (Oud-Gent, B.), 18. Wouter Harteveld (Oude-Tonge), 19. Yennick Wolthuizen (Ouddorp).
Categorie B: 1. Patrick van der Kaaij (Oostvoorne), 2. Jan Piet Saman (Rilland), 3. Jan David van Keulen (Stellendam), 4. Marco Tanis (Ouddorp), 5. Youri Zoon (Ouddorp). Vrouwen: 1. Natalie van Gogh (Nieuw-Vennep), 2. Yva Geluk (Middelburg), 3. Emilie van Geijn (Giessen), 4. Marielle Trouwborst (Zoetermeer), 5. Sarah ten Hartog (Koewacht), 6. Antoinette Cassée (Ouddorp).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant