De soldaat symboliseert alle  soldaten in de oorlog, gesneuvelde zowel als degene die het overleefd hebben.
De soldaat symboliseert alle  soldaten in de oorlog, gesneuvelde zowel als degene die het overleefd hebben.

Beeld van onbekende soldaat in Den Bommel

Algemeen 531 keer gelezen

De Dorpsraad van Den Bommel/Zuidzijde heeft ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding een beeld laten maken van een soldaat. De soldaat symboliseert alle soldaten in de oorlog, gesneuvelde zowel als degene die het overleefd hebben.

Het beeld is een soldaat 'in rust' , alsof hij thuis komt van het front. Hij is gemaakt van ijzer. Het ontwerp is gemaakt door de dorpsraad, in samenwerking met Thomas de Jong (kunstenaar in opleiding) en uitgevoerd door Wim de Roon van Konstruktiebedrijf D. de Roon & zonen VOF.

Op 4 mei zal het bevrijdingsvuur worden ontstoken bij het beeld van 'de onbekende soldaat'. Het is nog niet bekend of het beeld permanent blijft staan, of jaarlijks rond 4/5 mei wordt geplaatst. Het beeld maakte onderdeel uit van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding.

5 mei 2021
De dorpsraad had een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd, met oud-Hollandse spelletjes, optredens van de Sir Oliversband en het Adolfskoor, met medewerking van vele vrijwilligers en gesponsord door lokale ondernemers. De maaltijd bestond geheel uit gerechten van 75 jaar geleden. De maaltijd zal worden verplaatst, evenals de andere activiteiten, waarschijnlijk naar 5 mei 2021.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant