Afbeelding

Atleten sluiten Zeeuwse Crosscompetitie succesvol af

Actueel 493 keer gelezen

Middelharnis - Zaterdag 3 maart werd in het Nollebos van Vlissingen de zevende en laatste wedstrijd in de Zeeuwse Crosscompetitie gehouden. De Flakkeese inbreng was dit seizoen niet zo groot maar de atleten die in actie kwamen presteerden in ieder geval zeer naar behoren. Zo won Daphne Joppe vijf wedstrijden én het eindklassement in haar categorie meisjes A-pupillen.

Na het stralende lenteweer was het even wennen voor de deelnemers aan de Kustcross, tien graden en af en toe wat regen, dat was waar ze het mee moesten doen. De jeugd beet het spits af en Daphne Joppe liet bij de A-pupillen opnieuw zien dat zij de sterkste is, met een ruime voorsprong op haar concurrenten pakte ze de overwinning, de vijfde uit zeven wedstrijden.

En dat goed voorbeeld goed doet volgen, liet haar broer Zedie zien. Hij startte even later bij de jongens D-junioren en in een sterke race schudde hij zijn tegenstanders af en won hij deze cross. In het eindklassement eindigde hij als tweede, achter Julius Schletterer uit Middelburg. Lara Klem uit Sommelsdijk won de wedstrijd bij de meisjes C-pupillen.

Om 13.40 uur klonk het startschot voor de korte cross. Pieter Klem en Bert Joppe kwamen hierop in actie namens AV Flakkee. Na 3,2km zagen we Klem als vijfde richting de finish komen, door een misverstand bij de organisatie werd hij een nieuwe ronde ingestuurd, Klem twijfelde even, liep toch maar door en finishte uiteindelijk met een rondje teveel. Gelukkig was de organisatie bereid om zijn uitslag te corrigeren zodat hij toch als vijfde genoteerd werd. Bert Joppe finishte als 9e na 15.22min.

Op de lange cross 10km stonden de Zeeuwse topatleten klaar, Pleijte, Stitan, De Feijter, Harmes, ze stonden allemaal op scherp voor de finale. In dit geweld wist Eric Wolfert zich keurig te handhaven. Samen met Jozias Boone uit Goes liep hij op plaats 6/7, kort achter de kopgroep. Halverwege wist Wolfert zich los te maken van Boone en na 37.29min finishte hij als zesde. "Het ging hard in de openingsfase, gelukkig verteerde ik dat goed en zo kon ik in de slotfase zelfs nog wat versnellen, dat is altijd lekker", aldus Wolfert die in het eindklassement als vierde eindigde. De dagwinst ging naar Tim Pleijte, hij finishte na 34.47min, 11sec voor Erwin Harmes en 50sec voor Job de Feijter die de zege in het eindklassement pakte.

Zondag 24 februari werd in de omgeving van Berkel en Roderijs de Lansingerlandloop georganiseerd. Op de 30km gingen zo'n 300 atleten van start, hieronder veel lopers die in het voorjaar een marathon zullen lopen. Namens AV Flakkee kwamen Ricardo Sint Nicolaas, Freek Goedhart en Tom Groot in actie. In de beginfase vormde zich een sterkte kopgroep met Erwin Poldervaart (Zuidland), Patrick Kwist (Rotterdam), Roy Werner (Dordrecht) en Ricardo Sint Nicolaas.

De Oude-Tongenaar wist na 10km een gaatje te slaan met de rest, met een tempo van 17 km/h groeide zijn voorsprong naar ruim een minuut. "Het ging makkelijk tot 23km, toen sloeg de verzuring hard toe. Ik denk dat ik te weinig gells en drinken heb genomen". Toch weerhield dit hem niet van de overwinning die hij na 1.46:21 boekte, een clubrecord op de 30km. Groot en Goedhart bleven heel de wedstrijd samen en finishten als 11e en 12e na 2.04:42. Op de 8,7km liep Rita Verhage, zij finishte samen met haar dochter na 47.01min.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant