Dit zijn de drie nieuwe wijkagenten op Goeree-Overflakkee | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De drie nieuwe wijkagenten (v.l.n.r.) Jaco Wilstra, Erwin van Trigt en Arjan Aarnoudse.  Foto: Sam Fish
De drie nieuwe wijkagenten (v.l.n.r.) Jaco Wilstra, Erwin van Trigt en Arjan Aarnoudse. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Dit zijn de drie nieuwe wijkagenten op Goeree-Overflakkee

  •   2255 keer gelezen   Actueel

Er heeft een kleine verschuiving plaats gevonden binnen het politieteam op Goeree-Overflakkee. Zo zijn er nieuwe wijkagenten voor Middelharnis, Sommelsdijk en Herkingen/Dirksland. Tijd om hen eens voor te stellen. Het is ten slotte wel fijn om te weten wie jouw buurt veilig houdt.

Door Sam Fish

Jaco Wilstra is 33 jaar en zit sinds 2006 bij de politie. Hij heeft sinds een paar maanden de belangrijke taak van wijkagent Dirksland en Herkingen op zich genomen. "Ik heb gesolliciteerd vanuit Zeeland, ik ben geboren en opgegroeid op het eiland. Ik wilde wat meer betrokken zijn bij de burgers en toen ik zag dat Goeree-Overflakkee een plekje vrij had vond ik het wel leuk om wat dichter bij huis te werken," vertelt Wilstra. "Het was eigenlijk een vacature voor Nieuwe-Tonge, Stad aan 't Haringvliet en Herkingen, maar dat is toen veranderd vanwege het vertrek van de wijkagent van Dirksland."

De overstap van noodhulpdienst naar wijkagent was voor Jaco Wilstra niet moeilijk. "Het is een logische volgende stap in je carrière. Je bent een schakel tussen de wijk en je collega's en er wordt meer van je verwacht," zegt hij.

"Als wijkagent ga je ook meldingen aan elkaar linken als de situatie daarom vraagt," laat Arjan Aarnoudse weten, hij is sinds vorige maand de nieuwe wijkagent van Middelharnis. "Er wordt meer sturing van je verwacht op de werkvloer en je bent echt het aanspreekpunt voor de mensen. Dat is het grootste verschil tussen een wijkagent en een normale agent." Aarnoudse (37) zit al achttien jaar bij de politie en was een tijdje de wijkagent van Sommelsdijk. Hij werkte daarbij nauw samen met Bert Hulzebosch van Middelharnis. "Met het plotselinge overlijden van Bert heb ik Middelharnis tijdelijk onder mijn hoede genomen. Nu er een nieuwe wijkagent is voor Sommelsdijk kan ik mij volledig gaan focussen op Middelharnis," legt hij uit. "Door die samenwerking met Bert kende ik Middelharnis al goed, de mensen, de problematiek, noem maar op. Daarom was het handiger om de overstap te maken naar Middelharnis. Het is ook meer een uitdaging met de horeca, het winkelcentrum en de scholen."

Het gat van Sommelsdijk wordt opgevuld door Erwin van Trigt (45), hij zit al 26 jaar bij de politie. "Ik ben geboren in Rotterdam, maar heb 17 jaar in Middelharnis gewoond. Ik woon nu sinds twee jaar in Hellevoetsluis. Ik vind het wel leuk om weer terug te komen," vertelt hij. "De functie van wijkagent in Sommelsdijk is een mooie uitdaging. Je rol wordt groter, je gaat meer sturen. Ik ben begin november gestart, dus ik moet nog even kijken wat er allemaal op me af gaat komen, maar ik heb er heel veel zin in. Ik hoop een benaderbare wijkagent te zijn."

Bereikbaarheid
En niet alleen Van Trigt wil beter benaderbaar zijn. "We zijn als team sowieso al bezig om beter bereik- en benaderbaar te zijn," vertelt Wilstra. Aarnoudse vult hem aan; "We hebben onze eigen Facebookpagina Politie Goeree-Overflakkee. We zullen niet 24/7 antwoord kunnen geven, maar ons streven is wel om dit binnen 24 uur te doen."

"Het maakt het contact zoeken met de politie wat laagdrempeliger. En dat is het ook echt; laagdrempelig. Als een oproep dringender is dan een simpele vraag dan is het niet handig. Dan moet je gewoon via de officiële kanalen contact met ons opnemen," benadrukt Wilstra.

Aanpak
Alle drie de heren gaan een nieuwe uitdaging tegemoet met het wijkagentschap. "We knopen het visnet en die blijven we knopen, want er zitten af en toe gaten in," zegt Aarnoudse poëtisch. "Als wijkagent moet je de samenleving samenbrengen en veilig houden. Het zorgnetwerk is een belangrijke partner daarin."

"Daarnaast ga ik ook extra contacten leggen met mensen, bedrijven en instellingen die ook in Sommelsdijk werken. Als wijkagent moet je samenwerken met partners als woningbouw, Jongerenwerk en de verschillende zorginstellingen. Maar natuurlijk ook het buurtpreventieteam is een belangrijk contact," aldus Van Trigt.

Coffee with a cop
Wil jij ook op een laagdrempelige manier contact krijgen met de wijkagent van jouw dorp? In november start het team op Goeree-Overflakkee met 'Coffee with a cop'. "Dat is ook letterlijk wat het is," zegt Aarnoudse. "Wij laten weten dat we op een bepaalde plek zijn bij een lokale ondernemer, dat kan een horecaonderneming zijn, maar in een hoop andere winkels kun je ook een kopje koffie krijgen en dan kunnen mensen daar naartoe komen om in gesprek te gaan met ons. Het is het idee van de camper van vorig jaar, maar dan zonder vaste tijd of locatie en nóg laagdrempeliger. De kans bestaat wel dat er elk moment een belangrijke melding binnen kan komen en die gaat altijd voor."

Houd de sociale mediakanalen van de Politie Goeree-Overflakkee in de gaten om te zien waar en wanneer u een 'coffee with a cop' kunt drinken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>