Heleen heeft opnieuw aandacht voor fictie, non-fictie en kinderboeken. (Foto: Nick Ehbel)
Heleen heeft opnieuw aandacht voor fictie, non-fictie en kinderboeken. (Foto: Nick Ehbel)

Heleens boekentips voor heel veel leesplezier

Actueel 383 keer gelezen

Middelharnis - Heleen van Esbroek van boekhandel Dekker & van Esbroek geeft eens in de maand tips over boeken. Deze keer aandacht voor 'De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten', 'Eerste liefde' en 'Schemerwerelden'.

Door Nick Ehbel

Heleen valt met de deur in huis: "Vandaag beginnen we met De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten onder redactie van Marieke van Delft die de kaarten bij elkaar heeft gezocht samen met Reinder Storm. Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederland aan de hand van honderd bijzondere, historische kaarten. Van het oude bekende kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenbrugse moer tot de eerste fietskaart uit 1896 en een kaart van de stormvloed in 1953. De kaarten laten zien wat er in de loop van eeuwen is veranderd, maar tegelijk ongewijzigd is gebleven. Uiteraard komt politiek aan bod, maar ook bijzondere steden en gebouwen. De VOC tijd, kaarten over economie, vrije tijd, religie of sport." "Kortom, een fantastisch boek om uren in te snuffelen en daarbij ook nog eens een stukje geschiedenis te lezen en vooral te bekijken."

'Eerste liefde'
Heleen vervolgt met fictie: "Kenmerkende mix van humor en oprechte emotie. David schetst een herkenbaar portret van een tiener met zijn eerste grote liefde. Het verhaal gaat over Charley Lewis, het soort jongen dat je niet kunt herinneren bij het van je oude schoolfoto's. In de klas geen uitblinker, thuis heeft hij de zorg over zijn vader die helaas werkloos thuis zit. Terwijl zijn klasgenootjes reikhalzend uitkijken naar de zomervakantie ziet Charley niets dan donkere wolken aan de horizon. Dan komt de intrigerende Fran Fisher in zijn leven en krijgt hij voor het eerst weer een beetje hoop. Fran is lid van een serieuze toneelclub en om haar beter te leren kennen, besluit Charley zich ook maar aan te sluiten bij deze Shakespeare spelende groep. Maar de zomer pakt heel anders uit dan hij zich had voorgesteld."
"Het boek is meeslepend, enorm herkenbaar en geestig; een feest voor elke vakantiekoffer!"

'Schemerwerelden"
Over dit boek zegt Heleen: "Britse en Ierse volksverhalen geschreven door Kevin Crossley Holland en geïllustreerd door Francis Castle. Kevin is een meesterverteller die je mee voert naar de duistere wereld van Britse en Ierse volksverhalen. In vijftig magische, mistige en mysterieuze verhalen laat de schrijver je kennis maken met de rijke verhalen van onze Wester buren."
"Droom weg bij verhalen over liefde, laat je verleiden door elfjes, gnomen en raak betoverd door mysterie en magie. Een boek vol volksverhalen die van jong tot oud zal meeslepen. Voorlezen vanaf acht jaar, zelf lezen vanaf een jaar of tien. Voor jong en oud fantastisch! "

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant