De zomervakantie is begonnen bij damvereniging 'Denk en Zet'.
De zomervakantie is begonnen bij damvereniging 'Denk en Zet'. Getty Images/iStockphoto

Verslag damvereniging Denk en Zet

Algemeen 268 keer gelezen

‘Zomervakantie damcompetitie.’ Ja … aan alles komt een eind, tijdelijk dan. Want de damcompetitie 2023-2024 van Denk en Zet zit er dit seizoen weer op om in sept. 2024 bij leven en welzijn weer van start te gaan!

Een competitieseizoen wat in de boeken gaat als dat er geen schokkende gebeurtenissen te melden zijn geweest. Geen ernstige zieken of andere nare zaken, integendeel, we konden ons verblijden in een lichte groei van het aantal leden. Een feit dat wij als damliefhebbers als zeer prettig hebben ervaren en dankbaar voor zijn, zeker omdat in deze tijden van teruggang, waar het verenigingsleven in brede zin onder druk staat.

Niet bij Denk en zet zo blijkt het, want tot onze verassing heeft een jonge vrouw te kennen gegeven dat zij het volgende seizoen de sfeer komt proeven om als het klikt, deel te gaan nemen aan het nieuw competitieseizoen van ’24 - ’25.

Voor zo ver bekend, zou dit een primeur zijn, maar wel een verrijking, want vrouwen kunnen beslist niet minder dammen of schaken dan mannen, daarom … zijn er nog meer dames die hun krachten willen meten vanachter een damboord, U bent van harte welkom!!

Voor dat het nieuwe seizoen van start gaat, kunt u ruim genoeg van te voren een uitnodiging lezen in de krant of via het internet.

Nu een samenvatting van de laatste avond dat wij als damliefhebbers bij elkaar waren om het seizoen af te sluiten met een sneldamtoernooi.

Een gezellige avond met voorspellingen over en weer wie wint of gaat verliezen.

Er waren drie leden afwezig, één die wel aanwezig was en met name genoemd mag worden, namelijk ons oudste lid, Jan van Hoorn, hij speelde deze avond zoals we dat van hem gewend waren, gewoon goed!!

Voorzitter Willem Vroegindeweij opende de avond met de mededeling dat de speeltijd na overleg, waarin het moet gebeuren, ingekort is met drie minuten tot 7, voorheen tien minuten. Dit vanwege het anders te lang gaat duren. Er werden 8 ronden gespeeld.

Dat betekent dat men nu nog sneller moet reageren om je tegenstander, aangewezen door een computerprogramma, de baas worden, waarbij de winnaars tegen winnaars van de vorige ronde spelen. Zodoende krijg je dan een eindklassement. De speler die van een andere sterke speler wint, krijg daar weerstandspunten voor toegewezen, dit wordt allemaal eerlijk door het computerprogramma uitgerekend.

De winnaar deze avond werd Izak Mackloet met 87 weerstandspunten.

Nummer twee Gerben van der Velde met 81 weerstandspunten en als derde Piet van Brussel waar de weerstandspunten mij ontglipt zijn.

Terugblikkend op de laatste avond van dit seizoen bleek wel hoe hecht en vriendschappelijk de leden van Denk en Zet met elkaar omgingen en zijn omgegaan, want de meesten stapten na de uitslag niet direct op, maar bleven nog wat napraten in het besef… we zien elkaar een poosje niet, wensten elkaar een prettige en goede zomertijd toe, waar ik mij bij aansluit.

Tot Sept. 2024. Dan zijn nieuwe leden welkom.

Allen tot ziens en een fijne en gezonde zomerperiode!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant