Afbeelding

PvdA zet op Dag van de Arbeid zes jubilarissen in het zonnetje

Algemeen 321 keer gelezen

Ouddorp - De Dag van de Arbeid, 1 mei, is voor de Partij van de Arbeid traditioneel een dag om samen te vieren. Sinds drie jaar organiseren de PvdA/Groen Links afdelingen van Voorne aan Zee, Nissewaard en Goeree-Overflakkee deze 1-mei viering gezamenlijk. In voorgaande jaren vonden de bijeenkomsten plaats in Brielle en Spijkenisse, maar dit keer vond deze plaats bij de RTM in Ouddorp, waar de PvdA onder meer een aantal trouwe leden in het zonnetje zette. Samen tellen de drie afdelingen dit jaar niet minder dan 10 jubilarissen.

Door Dorien Kickert

Bij de RTM werd het grote gezelschap gastvrij ontvangen en allereerst onthaald op een mooie tramrit door het prachtige landschap van Goeree. Veel PvdA/GL-ers hadden nog niet eerder een bezoek aan de RTM gebracht en waren erg enthousiast over zowel de tramrit zelf, als over de toelichting die de conducteurs tijdens de reis gaven. Het aantal bezoekers aan de RTM zal de komende tijd vast oplopen, gezien de veel gehoorde opmerking “we gaan dit nog een keer doen, met onze (klein)kinderen, gecombineerd met de vaartocht’. Een schot in de (rode) roos dus.

Van de tien PvdA-jubilarissen waren er deze middag zes aanwezig, drie van de afdeling Nissewaard, één van Voorne aan Zee en twee van Goeree-Overflakkee. Trouwe leden, die 25, 50 en zelfs al 65 jaar lid zijn. De partij eert deze leden met een persoonlijke brief van de partijvoorzitter Esther-Mirjan Sent, waarin zij haar dank uitspreekt voor de steun aan de Partij van de Arbeid in moeilijke en makkelijke jaren. Daarbij behoren een prachtige zilveren of gouden speld en natuurlijk een fleurig boeket bloemen met rode rozen, die door de afdelingsvoorzitters werden uitgereikt. Om diverse redenen konden de andere jubilarissen niet bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, zij worden op een ander moment thuis bezocht.

De dag werd afgesloten met een smakelijk buffet, waarbij de sociaal democraten met elkaar nog eens uitgebreid konden discussiëren over de politieke situatie van dit moment. En over alle andere belangrijke zaken. Volgend jaar ligt de organisatie weer bij de afdeling Voorne aan Zee, met aan hen de uitdaging om er een net zo succesvolle dag van te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant