Na de opening mochten de kinderen, en de wethouder, meteen even een boekje uitzoeken om te lezen.  Foto: Sam Fish
Na de opening mochten de kinderen, en de wethouder, meteen even een boekje uitzoeken om te lezen. Foto: Sam Fish © Sam Fish

Obs de Inktvis opent nieuwe bibliotheek op school

Algemeen 1.044 keer gelezen

Al diverse scholen op Goeree-Overflakkee zijn de samenwerking aangegaan met bibliotheek de Zuid-Hollandse Delta. Nu ook de Inktvis in Dirksland.

Door Sam Fish

De oude schoolbibliotheek is verhuisd naar een andere plek. Die boeken blijven wel, maar waren redelijk verouderd. En dus was het tijd voor vernieuwing. En speciaal daarvoor hebben de docenten hun lerarenkamer opgegeven. Die ruimte werd al te klein waardoor ze steeds vaker in de hal hun boterham aten. En nu heeft hun oude ruimte een nieuw doel gekregen: de bibliotheek op school.

De opening hiervan was op maandagochtend 10 oktober. Wethouder Berend Jan Bruggeman kwam een stukje voorlezen uit een boek. Daarna mochten de kinderen zelf een kijkje nemen in hun nieuwe bibliotheek. Elk kind krijgt een biebpas waarmee ze boeken kunnen lenen en een tas waarin ze een boek mee naar huis kunnen nemen.

De Inktvis is niet de eerste met zo’n bibliotheek. Vorige week werden er ook al drie geopend op het eiland en volgende week zijn er nog twee scholen aan de beurt. Daarbij zijn er al diverse scholen op Goeree-Overflakkee met zo’n prachtige ruimte. Die zijn de afgelopen jaren al geopend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant