Afbeelding

Kat op het dak

Algemeen 387 keer gelezen

Niet zomaar een dak maar zo’n schuin dak met pannen en niet zomaar een kat maar een Maine Coon van 10 kg en de lobbes durfde er niet meer vanaf.

De buurvrouw, tevens eigenaresse van het dak, schoot onmiddellijk te hulp en via haar trapladder geraakte ik op het platte dak dat aansluit op het puntdak om Ross er van af te halen. Hij was verstijfd van angst. Lieve woordjes, psssst, kom maar, je kán het, mochten niet baten. Zelfs een stukje leverworst kon Ross niet verleiden om ook maar één stapje de goede richting uit te gaan. 

Na een tijdje te hebben geprobeerd om Ross van het dak te lokken kwam de wanhoop steeds dichterbij...het lukt niet, wat nu? Ik durfde dat pannendak niet op. Is het tijd om de brandweer te bellen?

Toen schoot mijn lieve buurman te hulp. Als Spiderman sprong hij op het schuine dak en kroop hij over de nok in een poging Ross te redden. Maar Ross vertrouwde het niet en liep steeds verder buiten bereik van de reddende handen van Ruben. Wist die kat veel...

Eenmaal bij de schoorsteen aangekomen, tevens het einde van het dak, kon Ruben Ross pakken. Maar nu moest Ruben met een kat van 10 kg in zijn armen voorzichtig terug over de nok van het dak, een penibele situatie maar het lukte en Ross kon over het dak worden overhandigd aan mij, zijn baasje!

Was het maar zo gegaan maar nee, Ross ontsnapte en liep uit angst het dak weer op, nu naar de andere kant! 

Toen kwam Ruben met het lumineuze idee om hem met een stuk touw in een katten mandje naar beneden te laveren. Zo geschiedde en Ross is weer veilig thuis dankzij de acrobatische capriolen van reddende buurman Ruben.

Dank jullie wel lieve buurtjes!

Michelle Lambert

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant