242 Flakkeese ridders met mooie rit op Goeree-Overflakkee | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Een chauffeur op Herkingen die 30 jaar heeft meegereden en nu een keer van de zijkant de stoet bekijkt.
Een chauffeur op Herkingen die 30 jaar heeft meegereden en nu een keer van de zijkant de stoet bekijkt. (Foto: )

242 Flakkeese ridders met mooie rit op Goeree-Overflakkee

  •   354 keer gelezen   Actueel

't Was weer wat afgelopen zaterdag. Duizenden wielen, achter elkaar in een onafzienbaar lange rij van voertuigen welke luid toeterend en lichten knipperend de wegen op Goeree Overflakkee passeren. De vele toeristen welke op Goeree Overflakkee komen genieten van natuur, rust en ruimte zullen zich wellicht verbaasd hebben afgevraagd wat dit allemaal te betekenen heeft. De meeste inwoners van ons mooie eiland weten het wel en konden ze het zo vertellen. Deze dag is het feest voor de cliënten van Zuidwester, want dan mogen deze bewoners een dagje mee met de chauffeurs van Goeree Overflakkee.

242 ridders van de weg meldden zich zaterdag 15 juni voor de jaarlijkse feestdag voor de cliënten van Zuidwester. Om 10 uur vertrok de stoet voor een rit richting de visafslag in Stellendam. Op de route werden de dorpen Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Stellendam, Goedereede, Ouddorp en Goedereede-havenhoofd aangedaan. Overal onderweg enthousiaste mensen welke de gasten in de voertuigen toejuichten, beantwoord door een tevreden lach van de bijrijders. De stoet wordt door een groot aantal verkeersregelaars en politie begeleid om een veilig transport te garanderen. Tegen 1300 uur stonden de voertuigen veilig geparkeerd op de visafslag in Stellendam en kon men gaan genieten van de lunch.

Hierna vertrok de stoet weer naar Middelharnis met hun kostbare lading via o.a. Melissant, Herkingen en Nieuwe Tonge naar Middelharnis waar de trucks 1600 uur weer terug waren. Supergelukkig en vermoeid namen de cliënten afscheid van de chauffeurs. En natuurlijk gelijk weer afspraken gemaakt voor een volgend jaar.

Dank
Voor de chauffeurs was er nog een hapje en drankje na afloop en de gelegenheid om even bij te kletsen. Door Hans Maliepaard, zorgmanager van Zuidwester, werden de dames en heren chauffeurs bedankt voor hun inzet ieder jaar weer bij de truckrun. 

Uiteraard ook woorden van dank voor de organiserende chauffeursvereniging, de helpende handen van Zuidwester medewerkers, Politie, verkeersregelaars, mensen die het financieel of organisatorisch mogelijk maken, de transportbedrijven.

Het is altijd hartverwarmend om te zien hoe de cliënten van deze dag genieten, natuurlijk op de dag zelf, maar ook de voorpret en de herinneringen aan deze dag. Hij hoopte dat het bestuur ook volgend jaar weer bereid zou zijn de truckrun te organiseren. Voor de organiserende vereniging werd er een kleine attentie uitgereikt als dank. Hierna nam Ben de Neef het woord, hij wilde graag namens het team van Zuidwester Ad Hameete, de afscheid nemende truckrun-coördinator van de chauffeursvereniging, bedanken voor het feit dat hij vanaf 1988 de truckrun heeft doen organiseren, hij was het gezicht van de truckrun. Ook namens die medewerkers bood hij een cadeau aan voor de bewezen diensten, na zoveel jaar het 'einde van een tijdperk' De Neef had echter zeker de verwachting dat de opvolging binnen de chauffeursvereniging zou gaan lukken.

Namens de organiserende vereniging bedankte Ad Hameete het bestuur voor het vertrouwen en natuurlijk sloot hij zich volledig aan bij de dank van de heer Maliepaard aan allen maar wel in het bijzonder aan de chauffeurs omdat de vereniging wel iets kan organiseren, maar de chauffeurs, vaak lang van huis, toch de moed opbrengen om hun vrije zaterdag beschikbaar te stellen voor deze dankbare rit. Het is altijd hartverwarmend om te zien hoe de chauffeurs dit doen voor deze mensen. Zij zijn, zonder iemand tekort te doen, het succes van de truckrun.
Als laatste bedankte Henk Bienefelt namens het bestuur de afscheid nemende collega met wie veel lief en leed was gedeeld in al die jaren! 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>