Multi-sportkooi Achthuizen nu echt open | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Wethouder Bruggeman mocht het lint doorknippen zodat de kinderen officieel gebruik kunnen maken van de sportkooi.  Foto: Sam Fish
Wethouder Bruggeman mocht het lint doorknippen zodat de kinderen officieel gebruik kunnen maken van de sportkooi. Foto: Sam Fish (Foto: Sam Fish)

Multi-sportkooi Achthuizen nu echt open

  •   51 keer gelezen   Actueel

In 2016 werden de eerste ideeën voor een sportkooi besproken in Achthuizen. Inmiddels is de sportkooi al in gebruik, maar op woensdag 5 juni werd hij eindelijk écht geopend.

Door Sam Fish

Vrienden Jordy en Wessel namen uiteindelijk het voortouw om tot de realisatie te komen voor de multi-sportkooi. Er werd een werkgroep opgericht, sponsoren gezocht en de rest van het dorp droeg ook een steentje bij om het geld bij elkaar te krijgen. Want goedkoop is zo'n kooi niet.

Kosten
In totaal kost de nieuwe multi-sportkooi, inclusief het plaatsen, het grond werk en de materialen, zo'n 63.000 euro. Dat is niet iets wat je zomaar ophoest. De twee jongens zijn ruim een jaar bezig geweest met het inzamelen van geld. Er kwamen sponsoren die financieel of in natura een steentje bij konden dragen, de inwoners van Achthuizen startten verschillende inzamelingsacties en ook de gemeente gaf subsidie. Maar het was niet genoeg.

"Ik kreeg het bericht dat er meer geld nodig was, maar ik was sceptisch. Elke projectgroep wil tenslotte meer geld dan ze krijgen," zegt wethouder Bruggeman, het was uiteindelijk aan hem om de officiële handeling te verrichten. "Maar toen ik hoorde hoeveel het hele dorp zich al had ingezet voor dit project en hoe veel sponsoren er al warm liepen. Dan kan je geen nee meer zeggen. Ik heb ervoor gezorgd dat het geld er kwam, want deze jongens hebben het verdiend."

Opening
De opening van de sportkooi gebeurt niet zonder bombarie. De kinderen van de lokale basisschool zijn massaal uitgelopen om mee te doen aan de opening. Die gaat gepaard met een sportdag op en rond de sportkooi die naast de voetbalvelden van FIOS staat.

Uiteindelijk is het tijd om er echt werk van de maken en verzamelt iedereen zich bij de ingang van de multi-sportkooi. Aan wethouder Bruggeman de eer om het lintje door te knippen wat iedereen er nu nog van weerhoudt om het veld te betreden. "De opening van deze sportkooi is een feest voor Achthuizen, dat het maar het begin mag zijn van nog meer initiatieven," zegt Bruggeman. "Ik wens dan ook iedereen heel veel plezier."

Sporten
En plezier levert het zeker op. De kinderen rennen meteen het veld op om de kooi in te wijden met een heuse sportdag. De sportkooi is 24 uur per dag toegankelijk voor iedereen, wat voor weer het ook is. De kooi is geschikt voor voetbal, basketbal en hockey. Daarnaast kan er ook een net worden opgehangen zodat jongeren kunnen batmintonnen, tennissen en volleyballen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>