Op zaterdag 8 juni 10.00-12.00 kunnen geïnteresseerden Agro Technics bezoeken aan de Oudelandsedijk 4 in Dirksland,
Op zaterdag 8 juni 10.00-12.00 kunnen geïnteresseerden Agro Technics bezoeken aan de Oudelandsedijk 4 in Dirksland,

Lentiz | MBO Middelharnis en Franzen Landbouw slaan handen ineen

Actueel 840 keer gelezen

Lentiz | MBO Middelharnis start komend schooljaar met de vernieuwde opleiding Agro Technics & Management. Hiermee krijgt Goeree Overflakkee een MBO opleiding gericht op de moderne akkerbouw. 

De opleiding Agro Technics & Management is echt niet uitsluitend een opleiding voor de boerenzoon of ondernemer. Door schaalvergroting zie je vaker agrarische bedrijven die medewerkers of een bedrijfsleider in dienst hebben. De vraag naar deskundig personeel op gebied van teelt en techniek is groot.

Franzen Landbouw, uit Dirksland, is een akkerbouwbedrijf met diverse teelten. Daarnaast verhuurt het bedrijf ook opslagcapaciteit met verschillende koeltechnieken aan derden. Lentiz | MBO Middelharnis zal op de locatie van Franzen Landbouw grotendeels de praktijklessen van de opleiding Agro Technics verzorgen. Dit geeft de studenten de mogelijkheid om in een innovatie omgeving kennis op te doen; van gewascontroles op het land, het afstellen van machines met behulp van computerprogramma's tot het bewaren van het product in de juiste omstandigheden. De theorie wordt zichtbaar in de praktijk.

Lentiz | MBO Middelharnis biedt opleidingen aan in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en beroepsopleidende leerweg (BOL). Vanaf volgend schooljaar start met het profiel Vakbekwaam medewerker teelt BBL/BOL 3 en Vakexpert teelt en groene technologie BOL 4. Naast deze vakrichting biedt Lentiz | MBO Middelharnis ook de opleidingen Dierverzorging BOL 2,3 en 4 en Hovenier BBL 2,3 en BOL 2,3 en 4. Op dinsdag 4 juni 19.00-21.00  is een open avond voor alle opleidingen op de locatie van Lentiz | MBO Middelharnis, Groene Zoom 113 3245 CH Sommelsdijk.

Op zaterdag 8 juni 10.00- 12.00 kunnen geïnteresseerden in de opleiding Agro Technics  het praktijkbedrijf bezoeken. Franzen Landbouw Oudelandsedijk 4 3247 LJ Dirksland.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant