Matthijs Krijger (links) is hier eerder bij de bal dan Pieter Both.
Matthijs Krijger (links) is hier eerder bij de bal dan Pieter Both.

DVV '09 tegen Melissant ontsiert door beledigende teksten

Actueel 918 keer gelezen

Dirksland - Soms verlang je terug naar die goeie oude tijd. Toen derby's vooraf werden gegaan door ludieke acties van de supporters, zoals het weghalen van de middenstip of het met waterverven van de favoriete kleuren op de toegangshek van de opponent. Echter afgelopen zaterdag was er bij DVV '09 geen sprake van een ludieke actie, op de dag dat het eerste elftal het opnam tegen de buren uit Melissant.

Door Fred Götzenberger

De vrijwilligers van DVV '09 troffen afgelopen zaterdagmorgen spandoeken aan met teksten die alle perken te buiten gaan. Op de spandoeken stonden beledigende teksten, voorzien van emblemen van de Duitse SS. Ook de De Inktvis kwam er niet ongeschonden uit. Een materiaalhok van de basisschool werd beklad. De blauwe letters met "Welkom bij DVV '09" waren oranje gespoten. Opvallend was wel dat degene die de spandoeken had gemaakt schijnbaar nog niet op de hoogte was dat het genoemde Des tegenwoordig DVV '09 heet. Zowel het bestuur van Melissant als die van DVV '09 gaan er vanuit dat dit waarschijnlijk niet door leden van Melissant is uitgevoerd. Het bestuur van Melissant distantieert zich dan ook nadrukkelijk van deze actie. Door de voorzitter van DVV '09 zal deze week aangifte bij de politie worden gedaan.
Maar er werd in Dirksland natuurlijk ook nog gevoetbald. De wedstrijd zelf kende een eerste helft waarbij de stand in de competitie niet werd weergegeven van die op het veld. Melissant was in de eerste helft de bovenliggende partij, zette de thuisclub onder druk maar had ook een goede opbouw. Toch strandde men over het algemeen op de rand van het 16-metergebied. Een schot van Pieter Both, verdween via de voet van Joeri Boshoven over Hanenberg heen. Maar met een sublieme actie wist deze de bal nog over de kruising te werken. Kort hierna zag Matthijs van Heemst zijn poging stranden op Roy Hobbel. Toch bleef Melissant de betere ploeg. Op een actie van Wielaard ging Hanenberg onder de voorzet door maar Pieter Both schoot naast. Kort hierop ontdeed Maurice Heerschap zich van Krijger, maar zijn schot wordt door Hanenberg met een vuist gekeerd. Toch kreeg DVV '09 nog een mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten maar de voorzet van Van Heemst wordt door Van Gils naast de kruising geschoten. Dat John Kleijn in de rust het een en ander had gezegd bleek wel hoe zijn ploeg aan de tweede helft begon. Een stuk feller kwam de thuisclub uit de startblokken. Het zorgde ervoor dat al na 4 minuten in de tweede helft Jacob Struijk aan de noodrem moest trekken toen Van Bergen dreigde door te breken richting het doel van Hobbel. Scheidsrechter Van Seters zag het de situatie als die van een doorgebroken speler en dat zorgde dat Struijk voortijdig kon gaan douchen. Hierna leek de ban gebroken en was het wachten op een treffers van DVV'09. Maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp. 'Het gaat al weken moeizaam met scoren', zo gaf Kleijn na afloop aan. Zo kregen Toes en Melissant mogelijkheden maar het duurde tot de 65e minuut voordat de thuisclub profiteerde van het veldoverwicht. Van Bergen omzeilde de buitenspelval en schoot de bal laag langs Hobbel (1-0). Maurice Pijl kwam in een duel met Van Bergen ongelukkig ten val en kon met een arm uit de kom naar de huisartsenpost. DVV '09 kreeg tal van kansen om de score verder op te voeren, maar uiteindelijk in de 86e minuut was het een schot van Glenn Melissant die Hobbel wist te verrassen (2-0). 'De eerste helft van onze kant was echt bedroevend', zo erkende John Kleijn. 'Melissant zat er bovenop en bouwde ook van achteren uit goed op.' Petry Hoofdman complimenteerde zijn ploeg met de inzet. 'Als je ziet hoe wij deze wedstrijd ingaan dan hadden we in de eerste helft meer verdiend. Het is dan jammer dat we dit niet in de tweede helft kunnen voortzetten. We hebben dit helaas wel vaker meegemaakt.'

Roy Hobbel (links) onderschept de bal voordat Marvin van 't Hof gevaarlijk wordt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant