Festival "Staerk Staeltje Solaes" vol verrassingen | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De tachtigjarige Peter Blanker in de raadszaal (foto Jaap Reedijk)
De tachtigjarige Peter Blanker in de raadszaal (foto Jaap Reedijk) (Foto: Jaap Reedijk)

Festival "Staerk Staeltje Solaes" vol verrassingen

  •   494 keer gelezen   Actueel

Oude-Tonge - De oproep om vooral op tijd te komen bij 'Staerk Staeltje Solaes", het festival van brouwerij Solaes, bleek een zeer waardevolle te zijn want in het begin van het programma zaten al de eerste verrassingen. Remko Willems met zijn nieuwe band Los Perdidos opende het festival en vanaf het begin zat de sfeer er in. Zingend en dansend op de covers ging men het gemeentehuis in Oude-Tonge eens goed te verkennen.

Je moest weten hoe het er vroeger uitgezien heeft want waar eens de ambtenarij werkte was het nu een goed uitgebalanceerde discotheek met muziek en theaterzaal geworden. Een grote club van vrijwilligers hebben er samen met de medewerkers van GoedvoorGoed en Solaes weken aan gewerkt.

Kleurrijk
Zo professioneel als de entourage was zo kleurrijk was ook het programma. Alderliefste & Friends lieten de grote zaal alle grote Franse hits mee zingen met als mooie afsluiter Vivre waarin duidelijk te horen was dat de oude begeleidingsband van Ramses Shaffy de meester nog niet vergeten was.

Smartlappenuurtje
Na het Frans werd het een Hollandse Smartlappenuurtje met Annie en Paula van Wanrooy op de accordeon. De feestelijke versierde zaal ging helemaal los toen Richard Groenendijk als speciale gast een aantal onvervalste smartlappen liet horen met de Rotterdamse Marja van Katendrecht er direkt achteraan met een hilarische zaalgesprek en een medley en polonaise.

Gouden vondst
Het werd een dag met verrassingen want nadat de Elvishommage van William Smulders de raadszaal al ingewijd had liep deze helemaal vol voor Peter Blanker. De 80 jarige zanger oogstte veel bewondering en kreeg een staande ovatie na zijn laatste lied waar Los Perdidos spontaan aan mee deed. "Het is moeilijk bescheiden te blijven" werd uit volle borst meegezongen. De raadszaal bleek een gouden vondst te zijn voor zulke onderdelen want ook de cabaretière Berit Companjen had een volle zaal waar niemand meer bij kon. De brandweerinstructies werden stipt opgevolgd zodat sommigen voor een dichte deur kwamen te staan.

Grote muziekzaal
Beneden was de voormalige bibliotheek een grote muziekzaal geworden waar cabaretière Barbara Breedijk iedereen aan het zingen kreeg want een lied over de eigen brouwerij moest natuurlijk wel meegezongen worden. Ook de gastbrouwers werden in het zonnetje gezet en deden goede zaken.

Gemoedelijk
De sfeer op het festival was vooral gemoedelijk en met veel humor doorspekt . De ambtenaren in de diverse muntenloketten speelden hun rol voortreffelijk. De "Orange Lady" bleek de beste gastvrouw te zijn en de toiletdames hadden met hun gemeentelijke plasformulier voor de eerste druppel alle lachers al mee.

Dansen
Het akoestische duo To Twelve kreeg boven in de raadszaal het publiek muisstil en was voor velen een hoogtepunt. Met ruim 700 bezoekers in huis bleek er echter toch nog genoeg ruimte te zijn om te dansen.

De centrale hal had Cirque du Vinyl als dj's en boven zorgde de Stille disco voor een bijzonder effect. Mensen die spontaan aan het dansen waren en meezongen zonder dat er muziek te horen was. Toontje Lager sloot de dag af met veel jeugdsentiment. De zaal ging hier vol in mee en "stiekem gedanst" galmde nog lang na.

Nog nooit
"Zoiets hebben we nog nooit gehad op Goeree-Overflakkee" bleek een veel gehoorde uitspraak te zijn waarbij de organisatie steeds opmerkte dat dit, op zo'n locatie, ook alleen maar mogelijk was door de samenwerking met de gemeente.

Lat ligt hoog
Solaes heeft laten merken dat het meer is dan alleen maar een brouwerij en heeft een fantastisch festival neergezet. De lat ligt hoog voor volgend jaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>