Afbeelding

En de lichtjes blijven branden

Algemeen 236 keer gelezen

Achthuizen - Begin december gaven de inwoners van Achthuizen massaal gehoor aan de oproep hun huizen te verlichten in deze donkere dagen. FIOS, in samenwerking met de dorpsraad, plaatste in het centrum van Achthuizen een verlichte kerstboom van ruim zeven meter en op de aanrij routes nog eens 25 verlichte kerstbomen. Het geheel was een warm welkom in deze bijzondere tijden die behalve Achthuizen ook heel Nederland trof. 

Na overleg met de gemeente, werden de kerstbomen voor de jaarwisseling, om vandalisme te voorkomen, verwijderd. Een voorbarige conclusie want op een klein brandje na en vuurwerk hielden de inwoners van Achthuizen zich keurig aan de voorgeschreven regels. De gemeente mag hier dus ook wel eens een compliment voor geven toch? 

Wat nu? Zo ontstond de vraag, wat te doen met de verlichte kerstbomen? De bomen waren nog van goede kwaliteit en aangezien iedereen in deze donkere dagen wel een lichtpuntje kan gebruiken werd besloten de verlichte kerstbomen weer terug te plaatsen. En zo blijft ook in deze donkere dagen Achthuizen het lichtpuntje van Goeree Overflakkee en misschien wel van heel Nederland. De Kerstbomen blijven in ieder geval staan tot Valentijnsdag, 14 februari, aldus een woordvoerster van FIOS. 

De organisatie wil de mensen vragen om hun wensen voor Achthuizen, hunzelf of voor een bijzonder iemand, kenbaar te maken door een hartje met de wens in de boom te hangen. Hoe dat georganiseerd gaat worden, wordt nog bekeken. FIOS gaat dan in samenwerking met de dorpsraad kijken welke hartenwensen vervuld kunnen worden. Een mooi initiatief en dit is nog maar het begin aldus de dorpsraad. 

In het voorjaar gaat men baskets plaatsen met prachtige voorjaarsbloemen. In het najaar gaan ze dan de planten vervangen voor winterharde bloemen. Zo staat Achthuizen heel het jaar in de bloemen. 

“Het begin is er weer,” aldus de dorpsraad van Achthuizen, “en zodra we weer groen licht krijgen gaan we in samenwerking met de verenigingen en stichtingen weer aan de slag om Achthuizen op de kaart te zetten. ‘Oude’ evenementen worden weer opgestart en nieuwe worden met veel enthousiasme ontvangen want zoals de slogan zegt ‘Achthuizen het kleinste dorp met de grootste ambitie’“

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant