De verkoop van antiek en curiosa, met etsen, zilverwerk, tin en sieraden, is een activiteit van de stichting De Vaanhoek.
De verkoop van antiek en curiosa, met etsen, zilverwerk, tin en sieraden, is een activiteit van de stichting De Vaanhoek.

Antiek en curiosa bij de Remonstrantse kerk

Actueel 256 keer gelezen

Sommelsdijk - De Remonstranten doen mee aan de Holle Bolle Avondmarkt in Sommelsdijk. Er is antiek en curiosa te koop in hun knusse kerk aan de Voorstraat. Tegelijkertijd is er een foto-expositie over de Italiaanse grottenstad Matera. De kerk beschikt zelf ook over bezienswaardigheden, zoals het antieke orgel waarvan niemand weet hoe oud het is en een raamkunstwerk van Ger van Iersel. De kerkopenstelling is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vrijzinnige kerkgemeente.

De Holle Bolle Avondmarkt is vrijdag 17 augustus van 14.00 tot 23.00 uur. Rond de Sommelsdijkse Haven, in de Voorstraat, Sint Joris Doelstraat en op het Marktveld staan kramen. Er zijn kinderactiviteiten als bungeejump en een draaimolen. Het Streekmuseum is open, brouwerij Solaes heeft lokaal bier op de tap en sociëteit Rethorica voert sketches op. Op het Marktveld staan historische auto's, tractoren en motoren. De Remonstranten zitten midden in het feestgedruis en doen vrolijk mee.

De expositie betreft een selectie van het Zuid-Italiaanse werk van fotograaf Wim Weeda uit Melissant. De verkoop van antiek en curiosa, met etsen, zilverwerk, tin en sieraden, is een activiteit van de stichting De Vaanhoek. Deze stichting is opgericht om de Remonstranten Sommelsdijk en de protestantse kerk in Burgh-Haamstede te steunen.

De Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 zit in een 19e eeuws herenhuis en is daarom moeilijk te vinden voor degenen die zoeken naar gebouw met een torenspits. Voor de gelegenheid is de entree gemarkeerd met de slogans 'Mijn God doet niet aan dogma's', 'Mijn God laat me zelf denken' en 'Mijn God trouwt ook homo's'. Deze teksten komen uit de campagne waarmee de Remonstranten landelijk stof doen opwaaien. Bij de Remonstranten staan openheid en vrijheid in het geloof centraal. In de kerk zijn tijdens de Holle Bolle Avondmarkt gemeenteleden aanwezig die, desgevraagd, graag uitleg geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant