Tom Markwat voor een sfeervolle haard. (Foto: Henk Blanke)
Tom Markwat voor een sfeervolle haard. (Foto: Henk Blanke)
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Camino sfeerverwarming

Actueel 1.410 keer gelezen

Dirksland - Pas een maand geleden, om precies te zijn op 24 september 2015, opende Tom Markwat de sfeervolle showroom van zijn nieuw gestarte bedrijf Camino sfeerverwarming. Een greep uit het assortiment van zo'n 300 haarden staat brandend opgesteld in de warm ingerichte showroom aan de Watertoren 13 in Dirksland.

Door Henk Blanke

Het ondernemerschap hem in de genen. Velen uit Tom Markwats familie hebben een eigen bedrijf, waarbij het technische segment de overhand heeft. Techniek is Tom met de paplepel ingegoten. Als klein jongetje mocht hij met zijn vader mee op karwei. Zo leerde hij alles wat met techniek en installatie te maken heeft op speelse wijze. Het lag daardoor voor de hand, dat hij zijn opleidingen in die sector voltooide. Toch was er een tussenstap nodig, de binnenvaart, om hem het laatste duwtje te geven om zijn eigen zaak te beginnen. Het gemis aan contacten met de klant gaf de doorslag tot deze stap.

Meedenken
Een haard in de huiskamer brengt sfeer met zich mee. Aan het creëren van die sfeer wil Tom zijn steentje bijdragen. Hij kan meer dan 300 modellen leveren. Maar hoe zet je de klant op het juiste spoor? Precies, door met hem mee te denken. Na een kennismaking in de showroom en aftasten van wat de mensen willen, gaat hij bij hen op bezoek. Door de sfeer van het huis te proeven en die te combineren met de wensen kom je tot een definitief concept, is zijn stellige overtuiging. Als het een losstaande kachel betreft moeten vorm en ruimte zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd. Wordt het een open (gas)haard, dan is het een ander verhaal. Een open haard is niet meer dan een stookplaats. Dat wat er omheen gebouwd wordt, is bepalend voor de uitstraling ervan. De haard moet worden opgebouwd. Moet het een schouw worden of een ombouw? Loopt de schouw door tot aan het plafond of niet? Moet er een plateau voor worden geplaatst en hoe groot moet dat dan worden? Welke kleuren passen het best in het interieur? Allemaal vragen waar Tom zoveel mogelijk advies in probeert te geven.

Alles in één hand
Is de beslissing genomen, dan volgt de installatie. Uniek voor Camino is, dat Tom Markwat alles zelf doet. Aanleg van elektriciteit en gas, opbouw van de schoorsteenmantel, inbouw van de dubbele pijp in de schoorsteen. Wat er ook gebeuren moet: het ligt in één hand. Dat nu is de kracht van Camino: het bedrijf ontzorgt de klant. Waar 's winters de haard binnen een hot item is, is dat 's zomers buiten het geval. Men kan het zo gek niet verzinnen, Camino Sfeerverwarming maakt iedere buitenhaard. Of het nu van Cortenstaal is of een korfhaard, gestookt met hout of op gas, groot of klein, al uw wensen worden waar gemaakt. Voor inlichtingen:www.caminosfeerverwarming.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant