Archieffoto.
Archieffoto.

Vragen openbaar vervoer kleine kernen

De versobering van het openbaar vervoer in de kleine kernen was aanleiding voor Petra 't Hoen (PvdA) en Daniël Huising (CDA) om mondelinge vragen te stellen.

De aanleiding voor de vragen van de PvdA: 'De provincie heeft met Connexxion een traject in gang gezet om voor de buslijnen 135 en 138 naar Stad aan het Harinvliet, Den Bommel, Ooltgensplaat en Achthuizen te komen tot een nieuw rendabel bedrijfsmodel. Recent is in de avond- en weekend uren het zgn. OV-op- maat ingevoerd. Hierop is forse kritiek en op casus niveau heeft onze fractie veel schrijnende verhalen ontvangen. Kortom, geen goede zaak.
Inmiddels is duidelijk dat Connexxion het OV-op-maat model ook overdag voor deze buslijnen wil invoeren. Wethouder Feller heeft zich daar met succes tegen verzet en thans worden vrijwilligers geworven voor de buurtbus. Onduidelijk is of Connexxion dit gelet op het contract zomaar lopende de rit, zonder compensatie, kan doen. Daarnaast is onduidelijk wat de buurtbus aan vaste dienstregeling gaat krijgen. En of daarmee de kernen waar het om gaat weer adequaat ontsloten zijn op school, werk, ziekenhuis etc. in de naaste omgeving en regio.'
Deze en andere vragen, ook van het CDA, zijn schriftelijk beantwoord door wethouder Feller en terug te lezen op de website van de gemeente (Raadsvergadering 10 mei, agendapunt 18)