Foto: PR
Foto: PR

Toeristenmarkt in Zierikzee

Vrijdag 27 mei wordt in Zierikzee de jaarlijkse toeristenmarkt op het Havenplein georganiseerd. Al meerdere jaren wordt deze markt gehouden op de vrijdag na Hemelvaart. De organisatie van deze markt heeft ook dit jaar weer meerdere beoefenaars van oude ambachten uitgenodigd om hun vaardigheden aan het publiek te tonen.

Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden en toeristen kennismaken met een groot aantal kraampjes die in het historisch centrum van de stad staan opgesteld.
 Bij Adri kan men het maken van de babbelaars bewonderen, terwijl de stichting Zeeuwse klederdracht met haar info en souvenirstand de echte regionale kussentjes van omslagdoek weer zal presenteren naast de vele boerenzakdoeken en folkloristische wens- en ansichtkaarten.  Rineke de Groes uit Vrouwenpolder beheerst de techniek van het zijde schilderen. De hele dag verzorgt ze workshops beschilderen van zijde. Haar stand hangt vol met zeer kleurrijke doeken en shawls.

Voor gezinnen met kinderen is het een zeer leerzame en kleurrijke doe dag. Er worden producten aangeboden die eigenlijk niet meer te vinden zijn in de reguliere winkels in Nederland. Vooral ook voor het vinden van een leuk cadeautje is een bezoek aan deze markt zeer de moeite waard. Voor nadere informatie: zie www.stzk.nl of mail stzkgoes@gmail.com