Nina Kessler (Netherlands / Team TIBCO - SVB) en Marjolein Van 'T Geloof (Netherlands / Team Drops) pakken de titel op de  koppelkoers. (foto @sportfoto, Dick Soepenberg)
Nina Kessler (Netherlands / Team TIBCO - SVB) en Marjolein Van 'T Geloof (Netherlands / Team Drops) pakken de titel op de koppelkoers. (foto @sportfoto, Dick Soepenberg) Sportfoto

Marjolein van ‘t Geloof Nederlands kampioen

Algemeen

Apeldoorn- Marjolein van ’t Geloof (Drops-Le Col s/b TEMPUR) en Nina Kessler (Team TIBCO-Sillicon Valley Bank en vanaf 1 januari 2022 uitkomend voor Team BikeExchange Jayco) zijn afgelopen woensdag in het Omnisport Apeldoorn Nederlands kampioen op de koppelkoers geworden

Het koppel Kessler/Van ’t Geloof liet in een zinderende sprint van de laatste ronde achtereenvolgens de koppels Amber van der Hulst/Daniek Hengeveld en Lorena Wiebes/Marit Raaijmakers (derde) achter zich. Marjolein van ’t Geloof (25) uit Dirksland was evenals de ervaren Nina Kessler (33) zienderogen blij met de nationale titel. 

“Het was allereerst belangrijk dat we hier met voldoende koppels reden om het NK te laten plaatsvinden en dat lukte gelukkig. Nina en ik kennen elkaar al lang en we bleken ook op dit onderdeel een goed koppel. Ik rijd graag op de baan en heb in gedachten daar in de toekomst nog meer mee te doen. Deze titel is daarvoor een mooi steuntje in de rug,” zo liet de Dirkslandse aan CyclingOnline weten. 

Nina Kessler, die met haar nieuwe WorldTour-ploeg Team BikeExchange Jayco net terug was van een trainingskamp uit het Spaanse Cambrils had zich nauwelijks op de baan kunnen voorbereiden op de NK-week in Apeldoorn. 

“Ik ben blij met deze titel, zeker omdat het op de individuele onderdelen niet echt lekker liep. Het kwam allemaal op de allerlaatste sprint aan. Marjolein liet weten dat ik die moest doen. De aflossing was goed, maar in de sprint blokkeerden de benen toch wel enigszins. Dat gold nog iets meer voor de anderen gelukkig. En zo wonnen we toch. Het was leuk om met Marjolein te koersen en dan ook nog te winnen.”