Afbeelding

GOvoorelkaar beloont vrijwilligers Marcel Brevé en Ina Meijer

Algemeen

Een paar weken geleden plaatste GOvoorelkaar een oproep waarin mensen gevraagd werd een leuke, waardevolle, fijne vrijwilliger te nomineren. Er kwamen prachtige verhalen binnen. Wat zijn er veel lieve mensen op het eiland! Mensen die zich inzetten voor sportverenigingen, kerken, koren, eigen of andermans ouders, buren of mensen in het ziekenhuis. Het maakte de keus niet makkelijk en GOvoorelkaar had het liefst alle aangemelde vrijwilligers beloond, maar dat kon helaas niet. 

Door Debby Roukens

Marcel Brevé uit Stellendam en Ina Meijer uit Stad aan ’t Haringvliet zijn als winnaars uit de bus gekomen. Zij hebben allebei inmiddels een prachtig kerstpakket vol met streekproducten gekregen.
Ina werkt als vrijwilliger in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Ze wordt omschreven als ‘rots in branding in het ziekenhuis’. Ze staat altijd klaar voor alle patiënten, maar ook voor veel medewerkers van het ziekenhuis. Ina helpt elke week mee met de broodbuffetwagen op de afdelingen en heeft voor iedere patiënt liefdevolle aandacht. Ze verzorgt ook iedere week de bloemen in het ziekenhuis zodat alles er weer wat vrolijker uitziet. Daarnaast werkt Ina ook nog één keer in de week bij hospice Calando. De woorden ‘lief’, ‘bezige bij’ en ‘attent’ kwamen in meerdere nominaties voorbij.

Marcel Brevé is de motor achter Stichting Schoon Goeree-Overflakkee. Met zijn niet-aflatende energie is hij eigenlijk een vrijwilliger voor iedereen; Brevé steekt namelijk ontzettend veel tijd in het schoonmaken en -houden van het eiland. Dagelijks trekt hij er op uit om zwerfafval te rapen en (netjes gescheiden) af te voeren. Regelmatig gaat hij ook in georganiseerd verband met andere vrijwilligers op pad om het hele eiland schoner en daarmee nog een beetje mooier te maken. Thuis bij Brevé oogt het als een heuse milieustraat waar je ‘altijd blikjes en oud ijzer kunt brengen.’ Momenteel wordt door Marcel en de stichting gewerkt aan zogeheten Leskisten, die gebruikt gaan worden om voorlichting over vervuiling te geven op scholen.

Ina reageerde zichtbaar emotioneel toen ze het pakket ontving. Ze vond het erg lief dat ze door zo veel mensen was voorgedragen. Marcel was blij verrast: “Wat leuk dat ik dit geweldige lot tref!” Hartelijk dank Ina en Marcel voor jullie belangeloze inzet!

Op de foto’s: beide winnaars met het gewonnen kerstpakket

Afbeelding
Afbeelding