Miranda Scholts, eigenaresse van Knip&GO, vindt dat iedereen het recht heeft om zich mooi te voelen, juist met de feestdagen.
Miranda Scholts, eigenaresse van Knip&GO, vindt dat iedereen het recht heeft om zich mooi te voelen, juist met de feestdagen.

Goed gekapt de kerst in…..

Algemeen

Met de feestdagen voor de deur, willen de meeste mensen graag goed voor de dag komen; mooie kleding aan, lekker eten in huis halen en…. Nog even snel naar de kapper! Toch is dat niet voor iedereen een gegeven. Te veel mensen bevinden zich in een positie waarin zij afhankelijk zijn van instanties en de hulp van anderen. Op Goeree Overflakkee doen bijvoorbeeld meer dan 80 gezinnen een beroep op de voedselbank. Dit gaat vaak gepaard met angst en schaamte ondanks alle goede bedoelingen.

Een bezoek aan de kapper is vaak het eerste waarop bezuinigd wordt; de prioriteit ligt simpelweg ergens anders als je met een groot gezin moet rondkomen van nog geen €100 per week. Maar de behoefte om goed gekapt voor de dag te komen is er natuurlijk wel!

Voucher
Miranda Scholts, eigenaresse van Knip&GO, vindt dat iedereen het recht heeft om zich mooi te voelen, juist met de feestdagen! Daarom heeft ze, in samenwerking met de Voedselbank GO, een actie opgezet: in de uitgedeelde voedselpakketten zat een voucher waarmee men zich kon aanmelden voor een knipbeurt. Afgelopen week werd iedereen die daar behoefte aan had, voorzien van een frisse coupe. In de geborgenheid van hun eigen huis, hebben diverse deelnemers van de voedselbank en hun gezin gebruik gemaakt van de actie, die daarmee een groot succes was.

Eigenwaarde
‘Ik besef dat de mensen die gebruik maken van de voedselbank dit niet doen omdat ze dat willen, maar omdat er geen andere keuze is. Dat betekent dat alle ‘overbodige’ zaken geschrapt worden; de kapper is daar een van. Terwijl het voor je eigenwaarde zo belangrijk is om lekker in je vel te zitten, je goed te voelen over jezelf en je uiterlijk. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor de kinderen in het gezin. Het feit dat ik dit kon doen en op deze wijze iets kan betekenen voor een ander, gaf mij een goed gevoel.. De, soms bijzonder schrijnende, verhalen van de mensen doen me beseffen dat niets vanzelfsprekend is.

Samenwerking
Gezien het succes van de actie overweegt Miranda om volgend jaar wellicht een samenwerking aan te gaan met andere kappers op Goeree Overflakkee om zo nog meer mensen te kunnen verwennen; want ‘ iedereen wil toch graag goed gekapt de kerst in ’ aldus Miranda..