De hoofdrolspelers bij de kick-off van Heel Goeree-Overflakkee bakt.
De hoofdrolspelers bij de kick-off van Heel Goeree-Overflakkee bakt. Wim van Vossen

Heel Goeree-Overflakkee bakt voor ouderen is een groot succes

Sommelsdijk- Een ondernemer moet inventief en creatief zijn. Als deze eigenschappen ook samengaan met maatschappelijke betrokkenheid snijdt het mes aan twee kanten.

Door Henk Blanke

Heel Goeree-Overflakkee bakt, dat is de vrije variatie op het immens populaire t.v. programma 'Heel Holland bakt'. Dit thema is dankbaar aangegrepen en uitgegroeid tot een eilandelijk gebeuren van formaat. 

Al sinds 2014
Adviesgroep De Vogel staat aan de basis van dit prachtige initiatief. Het bedrijf sluit heel veel zorgverzekeringen af. Een creatieve vraag: ‘Kunnen we zelf een ludieke vorm van zorg verlenen?’ Een duidelijk antwoord: ’Ja’. Voor wie? ‘De ouderen en kwetsbaren op het eiland’. Wanneer? ‘Uiteraard In de decembermaand’. Wat gaan we dan doen? ‘Appeltaarten bakken, want die lust iedereen’. Heel Goeree-Overflakkee bakt was geboren.
De actie werd een ongekend groot succes. Meer lokale bedrijven, zoals Albert Heijn Ouddorp, Printwrx, Dink en Verpakde Jong sloten zich erbij aan. Het eindresultaat: dit jaar worden er ruim 400 taarten gebakken en uitgedeeld.

Kick-Off
Vorige week werd in de beroepscampus in Sommelsdijk de kick-off van Heel Goeree-Overflakkee bakt. Twaalf scholeieren van de basisscholen J.C. van Gent uit Sommelsdijk en de Nobelaer uit Oude-Tonge hadden evenzoveel taarten gebakken. Zij deden dit onder leiding van derdejaars studenten van de afdeling horeca & bakkerij van de Beroepscampus.
De eerste taart werd symbolisch overhandigd aan Peter Feller, wethouder van o.a., onderwijs en Ellen Hoogervorst, lid van de raad van bestuur van CuraMare. De wethouder sprak zijn waardering uit voor de inzet van de leerlingen. Hij hoopte dat, door te snuffelen aan de mogelijkheden van de beroepscampus, basisschoolleerlingen deze vorm van onderwijs in hun keuze voor het voortgezet onderwijs zouden meenemen.
Ellen Hoogervorst benadrukte dat zij en de medewerkers van CuraMare ontzettend blij waren met deze actie. De medewerkers gaan de appeltaarten naar de cliënten van de diverse instellingen brengen. Daar knopen zij het o zo belangrijke gesprekje aan vast. Zij laten ook een kaart met een persoonlijke wens achter.

Ook particulieren
De kick-off van de actie vormde eigenlijk het eindresultaat. Enige weken geleden kon iedereen zich ervoor inschrijven bij adviesbureau De Vogel. De potentiële taartenbakkers kregen vervolgens een tas met alle ingrediënten, die garant moeten staan voor het vervaardigen van een overheerlijke appeltaart. De eindproducten van de thuisbakkers zijn vorige week donderdag en vrijdag afgegeven op het kantoor van De Vogel en bij Mijn Marktkraam in Ouddorp. Van daaruit worden de taarten gedistribueerd.

Zo is aan ‘zorgen voor elkaar’ op Goeree-Overflakkee een bijzondere, tastbare en overheerlijke inhoud gegeven.