Ze moet even goed kijken wat het cadeau precies is, maar al snel heeft ze door dat het om haar geboorteakte gaat!  Foto: Sam Fish
Ze moet even goed kijken wat het cadeau precies is, maar al snel heeft ze door dat het om haar geboorteakte gaat! Foto: Sam Fish © Sam Fish

Mevrouw Melissant is de oudste inwoonster van GO!

Algemeen

Mevrouw Jannetje Melissant mocht op vrijdag 10 december haar 105de verjaardag vieren. En met deze leeftijd is ze officieel de oudste inwoonster van Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish 

In verband met de huidige coronamaatregelen kwam de felicitatie vanuit de gemeente telefonisch. Maar een mijlpaal als deze moet natuurlijk wel in de krant. Namens de gemeente hebben we dan ook meteen een cadeau overhandigd: haar geboorteakte. Ze moest even goed lezen wat het was, maar vond het een geweldig cadeau. “Is dit bewijs omdat ze het anders niet geloven?” grapt ze. “Leuk hoor, hartelijk bedankt!”

Een gesprek voeren met mevrouw Melissant gaat nog prima. Ze is misschien stokdoof, ze is nog geweldig bij de tijd. Schrijf een vraag of zin op papier en ze geeft luid en duidelijk antwoord. Zo vroegen we hoe het voelt de oudste inwoner van het eiland te zijn. “Dat voel je niet, dat gebeurt gewoon,” was haar antwoord.

Ze was vroeger de oudste van het gezin en nu is ze de oudste van het eiland. “Als daar een geheim voor zou zijn, dan zou niemand meer wegvallen,” aldus mevrouw Melissant. “Dit soort dingen heb je nu eenmaal niet in de hand. Het is een kwestie van afwachten.”