Je kunt je uitleven tijdens de springdagen. (foto Ellen van den Doel)
Je kunt je uitleven tijdens de springdagen. (foto Ellen van den Doel)

Springdagen in de Kerstvakantie

Algemeen

In de kerstvakantie worden weer Springdagen georganiseerd in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. 

Leuke dag
Met alle belemmeringen die we hebben zijn kinderen toe aan een leuke dag. De Springdagen maakt dit mogelijk in de kerstvakantie. Rekening houdend met de corona maatregelen, kunnen kinderen zich aanmelden voor de Springdag op 6 januari 2022 in de Staver.
Tijdens de Springdagen kunnen kinderen vanaf 6 jaar zich onder deskundige leiding uitleven op allerlei soorten en maten trampolines, springtoestellen, trapeze zwaaien en nog veel meer. Er wordt niet alleen gesprongen, maar ook gaan de kinderen handboogschieten, tokkelen, klimmen, bowlen, patat met een frikandel of kipnuggets eten en zwemmen in andere zalen en ruimtes van De Staver. Om alles zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen worden de kinderen ingedeeld in vaste groepjes waarmee ze het dagprogramma doorlopen. Zo komt iedereen bij elk onderdeel en loopt niet iedereen door elkaar.

Meedoen
Via turnclub Turn2Move kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar meedoen, ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van de turnclub of turnervaring te hebben. Iedereen kan mee doen. Turn2Move staat ingedeeld op donderdag 6 januari. Alle kinderen worden in groepjes ingedeeld en doorlopen onder begeleiding het hele Springdag programma.

Professionele begeleiding
Het springen wordt begeleid door gediplomeerde leiding van Turn2Move, het zwemmen staat onder toezicht van de zweminstructeurs van de Staver, het klimmen en tokkelen wordt aangestuurd door 2 ervaren kliminstructeurs en ook het handboogschieten staat onder toezicht van een ervaren handbooginstructeur.

Inschrijven
Kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma) kunnen tot 21 december ingeschreven worden via de website van turnclub Turn2Move turn2move. nl voor de Springdag op donderdag 6 januari. Op de website staat ook een artikel over de Springdagen met linkjes naar filmpjes en uitleg van de verschillende onderdelen. De kosten voor een Springdag zijn € 19,00. Dit is inclusief het eten. Ouders kunnen zich ook aanmelden om hun eigen kind met een groepje andere kinderen te begeleiden. Begeleidende ouders eten gratis mee.