DVV'09 boekt ruime overwinning op Flakkee (1-6)

Het was een echte herfstachtige middag met een nat, maar toch redelijk bespeelbaar veld.

DVV begon wervelend aan deze wedstrijd. De verdediging van Flakkee kreeg geen grip op de sterk spelende van der Veer en werd de doelman al vroeg op de proef gesteld. Met een knappe actie passeert Van der Veer zijn directe tegenstander en geeft de bal keihard voor bij de eerste paal. De verdediger loopt tegen de bal aan en passeert zijn eigen doelman. Niet veel later passeert Van Dam twee tegenstanders en wipt de bal langs de doelman: 0-2. Binnen 20 minuten wordt het 0-3 door de attente Lugthart. De wedstrijd is nu eigenlijk al beslist. Wel maakt DVV voor rust ook nog zijn vierde treffer. Van Dam houdt knap het overzicht en legt de bal terug op de inlopende de Geus, die koelbloedig afwerkt. Ook Flakkee zou nog haar doelpuntje meepikken, maar dat heeft DVV aan zichzelf te wijten. Weifelend optreden wordt door de spits afgestraft.
Na de rust mag een aantal A-junioren hun opwachting maken. De Groot valt in voor de Moed en speelt een meer dan verdienstelijke tweede helft. Een tweede helft waarin de score veel verder had kunnen oplopen. Op aangeven van de van een blessure teruggekeerde van Bergen, maakt Lugthart zijn tweede. De ingevallen Bestman raakt na terugleggen van Van Brussel nog de lat waarmee het feestje voor de A jeugd compleet was geweest. Het slotakkoord is voor J. v.d. Boogert die in de 90e minuut op randje zestien een vrije trap mag nemen. Met zijn ijzersterke linker plaats hij de bal onhoudbaar in de hoek en zo eindigt deze wedstrijd in een 1-6 overwinning.

DVV’09 beseft dat in deze wedstrijden dezelfde scherpte nodig is als tegen OHVV en liet dat met name in het eerste half uur zien, waarin de wedstrijd al beslist was. En ondanks de wat lastigere omstandigheden werd er goed gevoetbald door de Dirkslanders. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen NTVV en zal weer hetzelfde gevraagd worden. De aftrap in Dirksland is om 14.30!