De 0-2 is een feit. Eigen doelpunt.

Yerseke wint duel met DBGC op de Koepel met ruime cijfers

DBGC ontving afgelopen zaterdag Yerseke op sportpark de Koepel. Een overwinning zou mooi zijn voor beide ploegen om de aansluiting met de top te behouden. Het was uiteindelijk Yerseke dat aanspraak mocht maken op de winst en met de drie punten richting huis vertrok.

Door Piet Bakelaar

Buienradar zat er weer goed naast. De droge perioden waren zeldzaam deze middag. Om even over half drie gaf scheidrechter Sjarco van Bergen het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.
Yerseke deelde gelijk al wat plaagstootjes uit en keeper Roy Nieuwland moest handelend optreden bij een schot van Xander van de Poel. Aan de andere kant was het Arjen Dingemanse die een dieptebal op Jeroen Sep onderschepte. Bij een diepe bal op Robbin Troost grabbelde keeper Colin Hout de bal voor de voeten van de spits weg .Ook een schot van Jacco de Gast was een prooi voor de keeper. Een voorzet van Dimri Vogelaar werd door Bas Mackloet net naast gekopt.
Na 23 minuten werd Xander van de Poel diep gestuurd. Hij omspeelde keeper Roy Nieuwland en schoot de 0-1 binnen. Een domper voor DBGC dat op dat moment zeker niet de mindere was. Een schot van Murre Eys werd gepakt door Roy Nieuwland.
Een voorzet van Tim Mackloet was net te hard om Thijs Tromp te bereiken. Kopballen van Bas Mackloet verdwenen naast en in de handen van de keeper en een diepe bal op Jeroen Sep was net te hard. Bij een counter van Yerseke schoot Jari Christiaanse net voor rust nog naast.

De tweede helft
In de 47e minuut verdween een corner van Yerseke via Jacco de Gast in het doel. 0-2. Aan de andere kant werd een schot van Thijs Tromp met twee handen geblokt door de keeper. Jeroen Sep kopte de bal vervolgens maar net naast.
Na bijna een uur spelen viel de 0-3. Guus de Leeuw schoot een voorzet langs Roy Nieuwland. Jeroen Sep zag zijn schot uit de tweede lijn via de paal naast gaan.
Even later werd het nog erger voor DBGC. Balverlies op het middenveld bracht de bal via Guus de Leeuw bij de vrijstaande Xander van de Poel. Roy Nieuwland wist de inzet nog te beroeren maar kon een doelpunt niet meer voorkomen. 0-4.
Een schot van Tim Mackloet namens DBGC ging over. In de 76e minuut werd Guus de Leeuw diep gestuurd. Vrij voor de keeper maakte hij geen fout en schoot de 0-5 binnen.
Nog geen minuut later werd Rick Kramer diep gestuurd. Zijn schot belandde net naast de paal.
Bij een voorzet vanaf de linkerkant kon de keeper een kopbal van Bas Mackloet maar ternauwernood met de vingertoppen onschadelijk maken. Roy Nieuwland keerde oog in oog met Luc van der Jagt zijn schot en stopte vervolgens de ingeschoten bal van Xander van der Poel.
Een schot van Thijs Tromp ging via een verdediger corner, maar zelfs een eretreffer zat er deze middag niet in.

Trainer Jordi Smit van DBGC vond dat zijn ploeg geen vat op het middenveld had.
Yerseke stond goed en wij kregen geen controle op het spel van Yerseke. Na de 0-1 kregen we nog wel wat kansjes maar we waren niet effectief. Vrij snel na de rust viel de 0-2 en hadden we de kans met de kopbal van Sep om de aansluitingstreffer te maken. Die valt dan niet en als vervolgens dan wel de 0-3 valt is het over .
Ondanks alles heb ik tot het einde een goed voetballend DBGC gezien en kregen we op het einde nog wat kansjes.
We moeten ons nu weer richten op de volgende wedstrijd en zorgen dat we die weer winnen.
In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen.

Arnoud Dees (l) met Guus de Leeuw. De gebroeders Mackloet kijken toe.